*Nettavisen* Nyheter.

Erna ber Jens løsne LO-bånd

Erna Solberg (H) har skrevet et brev til Jens Stoltenberg (Ap) der hun ber Arbeiderpartiet løsne på tilknytningen til Landsorganisasjonen (LO).

24.08.05 20:56

Erna Solberg har skrevet et brev til Arbeiderpartiets leder, Jens Stoltenberg, der hun ber om at Ap løser opp de nære båndene til Landsorganisasjonen. Gårsdagens Brennpunkt avdekket at LO og Fagforbundet utøver sterk innflytelse også på Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Høyre-lederen skriver at det vil lede til demokratiproblemer å ha en flertallsregjering hvor en organisasjon utenfor folkevalgt kontroll får så sterk innflytelse som det LO og Fagforbundet selv regner med å få, og hun sikter konkret til:

- De nye og tette båndene som har utviklet seg mellom LO og Fagforbundet på den ene siden og Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet på den andre.

- At LO og Fagforbundet etter vårens landsmøter har inntatt mange og mektige posisjoner blant annet i Arbeiderpartiets sentralstyre.

- At LO og Fagforbundet klart gir uttrykk for at de skal ha «sine representanter» inn i en eventuell sosialistisk regjering.

Videre utfordrer Solberg Ap til å avvikle Samarbeidskomiteen med LO-

Her kan du lese hele brevet Erna har skrevet til Jens.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.