*Nettavisen* Nyheter.

Erna feiret blå bursdag

Erna Solberg Foto: Arild J. Waagbø

- Høyre er en sprek 125-åring - med ambisjoner, sier partileder Erna Solberg.

22.08.09 18:23

SPIKERSUPPA (Nettavisen): Høyre disket opp med kake, pølser og blå ballonger da partiet lørdag markerte 125-årsjubileet sitt i Spikersuppa i Oslo, et steinkast fra Høyres Hus.

- Jeg syns vi har fått en god start på valgkampen. Vi var tidlig ute med løftene våre, så nå vet velgerne hva vi vil på skatt og skole, sier Høyre-lederen til Nettavisen.

- Trives du i tv-studioene?

- Ja, jeg syns det er gøy, svarer Solberg.

- Trekke med seg andre
Da Erna Solberg gikk på scenen sa hun samfunnet starter med familien og enkeltindividene.

- Høyre står for frihet, men også for sosialt ansvar. Lykkes du, så har du ansvar for å trekke andre med deg, sa Solberg.

Hun sa at Aps statsminister Jens Stoltenberg forsøker å fremstille høstens valg som et valg mellom skattelette eller velferd, men at Høyre mener at det er mulig å gi folket både skattelette og mer velferd.

- Jeg blir provosert av å ha en regjering som mener at det er viktigere at ting skjer i offentlig regi enn at folk faktisk får den hjelpen de trenger, sa Solberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Arild J. Waagbø

- Valgfrihetsrevolusjon
Hun trakk fram Willoch-regjeringens reformer på 80-tallet som «den største valgfrihetsrevolusjonen» i norsk historie.

- Butikkene fikk utvidede åpningstider. Det ble slutt på å ha bare en tv-kanal. Den gangen gikk Høyre til valg på å gjøre Norge til et enklere land å bo i og med mer valgfrihet, noe vi står for fortsatt. Nå har vi hatt fire år med mindre valgfrihet under den rødgrønne regjeringen, sa Solberg.

Unge Høyre-leder Henrik Asheim, som holdt den siste appellen på jubileumsmarkeringen, kunne fortelle at skoleelever som får gode karakterer opplever å bli mobbet av sine medelever.

- Den norske folkesjela har et gnagsår som heter janteloven, men det skal være lov å være flink, sa Asheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag