RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna kaster silkehanskene

Sist oppdatert:
Både Høyre og KrF vil bruke de siste dagene før valget til å legge bredsiden mot de rødgrønne.

- Vi vil bruke slutten av valgkampen til å avklare hva de rødgrønne står for, lover Erna Solberg overfor TV 2 Nettavisen.

Fem dager før valgdagen griper høyrelederen dypt i kruttposen. Med gode meningsmålinger i ryggen, varsler Erna Solberg at skytset skal rettes mot venstre.

- Hulheten i Arbeiderpartiets argumenter blir synlige når de gjentas og gjentas; hva en regjering på venstresiden reelt vil føre av politikk, sier Erna Solberg til TV 2 Nettavisen.

I kortene
Hun mener de rødgrønne må vise kortene.

- Vi vil fortsatt rette skytset den veien. Det er svært tett, og ingen grunn til regne med at dette glir inn. Vil bruke siste dagene til å avklare hva de står for, og hva de ikke står for, sier hun.

Erna Solberg mener Høyres framgang på meningsmålingene har ligget i kortene lenge. På TNS Gallup for TV 2 onsdag gikk Høyre fram nesten to prosentpoeng i forhold til tirsdag.

-Dette er bra. Den viser det vi har følt lenge; at vi har vinden i ryggen. Nå slår det ut på meningsmålingene, sier hun.

Høyre-lederen forklarer framgangen på gallupen med at valgkampen har skiftet fokus.

-Det ble mye Carl I., Kjell Magne og Jens i begynnelsen. I det siste synes jeg det har gått bra i TV-debattene og duellene, mener Erna Solberg.

Krakilsk
Hun tror temperaturen vil stige under innspurten før valgdagen.

Det tror jeg nok. Jeg vil anta at noen av utfallene som kommer kan bli krakilske, sier hun.

Solberg er spesielt kritisk til SVs partisekretær Bård Vegar Solhjells utspill i Dagsavisen onsdag om at Høyre har en skjult agenda om å få lavest mulig valgdeltakelse blant ungdom.

-. SV nådde toppen i dag, da vi ble beskyldt for å styre politisk hvordan valget skal gjennomføres, mener Solberg.

På onsdagsmålingen for TV 2 fikk den borgerlige blokken for første gang på nærmere to år flere stortingsmandater enn venstresiden. Regjeringspartiene inkludert Frp fikk 85 mandater, mot 84 til de rødgrønne.

-Mye kan skje på fire dager. Men jeg er ganske optimistisk, både i forhold til at vi får et ikke-sosialistisk flertall, og at Høyre gjør et bedre valg enn målingene har vist, sier høyrelederen.

Personer
krF-leder Dagfinn Høybråten varsler også at de rødgrønne kan vente seg mye oppmerksomhet ne neste dagene.

- Jeg håper alle de ikke-sosialistiske partiene retter skytset mot de rødgrønne. Det vil vise kontrasten mellom det og sette personer og posisjoner i sentrum, og det å sette politikken på første plass, sier han til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere