*Nettavisen* Nyheter.

Erna krever krafttak

Det er regjeringens beslutningsvegring som kan skape strømkrise, mener Høyre-leder Erna Solberg.

17.08.06 11:15

Les NA24 på mobil

Arbeidsplasser trues av høye strømpriser og stigende rente. Høyreleder Erna Solberg mener det er på tide regjeringen får landet ut av beslutningskrisen som truer krafttilførselen.

NA24 - din næringslivsavis

Det er krise i den kraftkrevende industrien. Strømmen er kostbar og onsdag meldte TV 2 at nærmere 400 ansatte er permittert og anlegg er nedlagt.

- Billig kraft er forbi
- Det er en dårlig utnyttelse av våre ressurser. Den tiden da vi hadde billig kraft i Norge er forbi, sier professor Lars Mathiesen ved Norges Handelshøyskole til TV 2 Nyhetene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Norges Handelshøyskole

Høyreleder Erna Solberg mener det nå er på høy tid at regjeringen får Norge ut av den beslutningskrisen som fører til at kraftkrisen kan bli enda verre, slik at kraftkrevende industri ikke flytter ut.

- Dagens regjering takket nei til de grønne serfikatene som vi tidligere foreslo. Denne beslutningskrisen gjør sitt til at vi ikke får i gang mer produksjon av kraft som kan redde krisen på sikt, sier Solberg til NA24.

Ja til gasskraftverk
Hun mener regjeringen snarest bør si ja til de planlagte gasskraftverkprosjektene Tjeldbergodden og Mongstad. Dette vil på sikt føre til at kraftkrevende industri ikke rømmer landet, mener Solberg.

- Vi har et stort behov for disse kraftverkene nå. Norge er avhengig av en stabil tilførsel av kraft. Det får vi ikke gjennom de vær-avhengige vannkraftverkene. Jeg tror ikke all kraftkrevende industri vil forlate landet, men regjeringen bør gjøre noe snarest slik at dette ikke blir tilfellet på lang sikt, sier Solberg.

Erna Solberg vil i morgen sammen med nestleder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Børge Brende, ta kontakt med kraftindustrien for å diskutere hva som kan gjøres for å løse dagens problemer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.