*Nettavisen* Nyheter.

Erna lar irakerne bli litt til

Kommunalminister Erna Solberg utsetter enda en gang fristen hun har gitt irakere uten oppholdstillatelse til å forlate Norge frivillig. Hun mener forholdene i Irak er for ustabile.

21.10.03 09:33

Irakere i Norge uten oppholdstillatelse som har sagt seg villig til å reise før 31. oktober, har fått gratis flybillett og 10.000 kroner. Tilbudet om returstøtte har bare lokket 158 av over 1500 irakere, melder NRK. Nå utsetter kommunalminister Erna Solberg for annen gang fristen for å søke om slik støtte. Hun vil heller ikke tvangssende noen til Irak før forholdene har bedret seg.

- Det er en erkjennelse av at forholdene ikke er stabile nok. Myndighetene i Irak har ikke åpnet for sivil flytrafikk slik at vi kan sette i gang tvangsmessig retur for dem som ikke melder seg relativt raskt etter den datoen som settes, sier Solberg.

Noe endelig vedtak om ny frist er foreløpig ikke fattet.

Det er andre gang at fristen utsettes. Fristen for å søke returstøtte på 10.000 kroner for irakere som ikke har oppholdstillatelse i Norge, var opprinnelig 1. september, men ble utsatt til 31. oktober på grunn av forholdene i Irak.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.