RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna mener Jens er for hard

Sist oppdatert:
Høyre-lederen med tilnavnet «Jern-Erna» støtter ikke Ap sitt forslag om en aldersgrense på 21 år for familiegjenforening.

Høyre-leder og kommunalminister Erna Solberg har ingen tro på Arbeiderpartiets forslag for å motvirke tvangsekteskap.

- Vi er også opptatt av å bekjempe tvangsekteskap, men Ap skyter med for bredspektret hagl. Jeg ser for eksempel ikke behov for en helt firkantet aldersgrense i forbindelse med familiegjenforening ved ekteskap, sier Solberg til Dagsavisen.

Regjeringen har vurdert dette forslaget tidligere, da det ble fremmet av Fremskrittspartiet i Stortinget i 2002.

Grense i Danmark
Stoltenberg gikk i går langt i å støtte forslaget fra det interne integreringsutvalget, som har foreslått aldersgrensen. I dag har Danmark en lignende ordning, med 24 års aldersgrense. De danske sosialdemokratene støtter aldersgrensen.

Men Erna Solberg er også svært skeptisk til forslaget om å innføre et såkalt tilknytningskrav sammen med aldersgrensen. Krav om tilknytning innebærer at ektefellene må bo i det landet de har størst tilknytning til.

Solberg sier at forslaget i praksis vil bety at en kvinne som gifter seg med en eldre mann, ikke vil få ektefellen inn i landet. Effekten av et slikt krav vil altså være at folk kan tvinges til å flytte ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere