Gå til sidens hovedinnhold

Erna Sofie (8) vant bil

Det er ikke dagligdags at det er pappa som må spørre om lov til å låne bilen.

(iBergen.no) : Familien fra Alversund var blant de flere tusen som stilte opp under den usedvanlig regntunge Knarvikmila søndag. Etter løpet sjekket familien premielisten for å se om de hadde vunnet noen av småpremiene i løpet. Da de ikke så navnene sine der, dro de hjem til Alversund for å skifte klær og slappe av.

– Vi var ikke mer enn kommet inn døren hjemme, før det ringte på hustelefonen og i fire mobiltelefoner samtidig med beskjed om at Erna Sofie hadde vunnet hovedpremien, en ny Citroën til 190.000 kroner, forteller pappa Ola Jøsendal til iBergen.no.

Yngste bilvinner
Åtteåringen jublet hemningsløst, ifølge faren, og kunne i starten ikke helt fatte at det var sant.

– Etterpå var hun en eneste stor solstråle. Vi stupte rett i bilen og kjørte til Knarvik for å se på den. Fra nå av skal vi kun omtale Erna Sofie som «bileieren», sier Jøsendal, som til daglig er mest kjent som lege i Sportsklubben Brann.

Ifølge primus motor for Knarvikmila, Helge Brekke, er Erna Sofie den yngste bilvinneren i Knarvikmilas historie.

– Hun var helt i fyr og flamme, gikk rett i førersetet, og spurte om jeg kunne ta henne med på en prøvetur, siden det var hennes bil, forteller Brekke til iBergen.no.

- Skulle kjøpe bil
For familien kom Erna Sofies vinnerlykke som bestilt. Familien var nemlig bare timer fra å kjøpe seg ny bil, skriver avisen Nordhordland.

– Vi har en åtteseter, men nummer to-bilen vår er helt herpet. Jeg skulle til by’n og se på en bil klokken kvart over fire i går, men det var det jo bare å avlyse, humrer pappa.

– Litt synd at det er ti år til hun får bruke bilen selv?

– Ja, men vi kommer nok til å ha den i lang tid fremover, og hun skal få nyte godt av den. Tross alt sitter hun med aksjemajoriteten, så hun får nok være med å bestemme litt av hva den skal brukes til, sier Jøsendal.

Hele 5500 trosset drittværet og stilte opp på Knarvikmila i helgen. Nedgangen fra 2006 var bare 700, noe som unektelig fremstår som smått utrolig, været tatt i betraktning.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot