*Nettavisen* Nyheter.

Erna Solberg: - Formen til Facebook-posten til Sylvi Listhaug var for tøff

KRITISERER LISTHAUG: Statsminister Erna Solberg kritiserer formen på Sylvi Listhaugs budskap på Facebook. Foto: Montasje: Facebook/Scanpix

Frp-leder Siv Jensen avfeier striden rundt Sylvi Listhaugs siste utfall mot Ap som «en diskusjon om ord». – Formen til Listhaug er for tøff, sier Erna Solberg.

12.03.18 12:43

– Formen til Facebook-posten til Sylvi Listhaug var for tøff, og har ført til at retorikken i saken overdøver substansen i den, sier statsminister Erna Solberg til NTB.

Les også: Støre ber Solberg gjøre noe med Listhaug etter Facebook-utspill

Hun etterlyser en mer edruelig diskusjon om innhold i saken og hvilke virkemidler myndighetene skal ha for å forebygge terrorhandlinger og -planlegging, men har ingen planer om å be Listhaug slette Facebook-innlegget som har vakt voldsomme reaksjoner.

Med et bilde av masketerte og bevæpnede menn, beskylder Listhaug Arbeiderpartiet for heller å ville verne om rettighetene til terrorister enn å beskytte det norske folket. Fra flere hold er det kommet krav om at justisministeren må slette og beklage utspillet.

– Det har vært en polarisert debatt fra begge sider. Rikets sikkerhet og antiterror bør diskuteres i mer ordentlige former, sa Solberg.

Les også: Ap-topp: - Vil ikke tilgi Listhaug

Ingen kritikk fra Jensen

Klikk på bildet for å forstørre.

I HURDAL: Finansminister Siv Jensen ankommer regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Derimot var det ikke et kritisk ord å høre fra Jensen om Listhaugs påstand om at Ap synes det er viktigere å verne om terroristers rettigheter enn å beskytte det norske folket da Frp-lederen møtte pressen mandag. Anledningen var starten på arbeidet med statsbudsjett for neste år, men journalistene var vel så opptatt av å få de tre partilederens syn på uttalelsene til Listhaug.

– Det er viktig å diskutere virkemidlene i innvandrings- og integreringspolitikken. Men dette har endt opp med å bli en diskusjon om ord, sa Jensen på spørsmål om hun stilte seg bak Listhaugs uttalelse på Facebook.

– Den debatten kommer ikke til å prege budsjettforhandlingene, sa Jensen.

På spørsmål fra NTB om hun har forståelse for de til dels kraftige reaksjonen Listhaugs utspill har vakt, nøyer hun seg med å si at «jeg har registrert at det var vært mye diskusjon om det.»

Listhaug taus

Listhaug selv hadde absolutt ingen kommentar til stormen hennes utspill har skapt da hun ankom Hurdal for å delta i budsjettkonferansen. Hun nektet å svare på spørsmål rundt Facebook-innlegget.

– Forstår du reaksjonene utspillet har skapt?

– Nå skal jeg kjempe for penger til justissektoren og politiet, sa Listhaug til NTB.

– Så uansett hvordan jeg stiller spørsmål rundt dette, så vil du ikke svare?

– Nå skal vi diskutere budsjettet, sa Listhaug.

Innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim (Frp) mener Arbeiderpartiet er skyld i at debatten om Sylvi Listhaugs Facebook-post er koblet til terroren 22. juli. Det sa han under Politisk kvarter mandag morgen.

– Jeg kan ikke klare å forklare dette på en annen måte enn at Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag