Høyre-leder og statsminister Erna Solberg sa hun er forberedt på uenighet på viktige saker, blant annet om bioteknologi når Høyre til helgen innleder sitt landsmøte. Hun sa at det hun frykter mest er at bioteknologi skal åpne for et sorteringssamfunn.

Det er tre dissenser på det temaet: Assistert befruktning, surrogati og eggdonasjon. Her er det duket for debatt.

Erna Solberg selv risikerer å gå på et nederlag når saken om eggdonasjon kommer opp på landsmøtet.

Her kan et flertall i Høyre gå for å tillate at en kvinne blir gravid ved hjelp av egg som hentes ut fra en annen kvinne.

Høyre er splittet også i spørsmålet om å utvide tilbudet til assistert befruktning. Her er spørsmålet om single skal få assistert befruktning eller ikke.

- For meg er ønsket om å få barn noe jeg har stor respekt for. Det jeg har størst vanskeligheter med er sortering, det å velge fram hvilke barn du får. Det er der jeg ser den verste utviklingen knyttet til bioteknologi, sa Solberg på pressekonferansen.

Høyres landsmøte avholdes 6.–8. april. Høyres leder og statsminister Erna Solberg, nestleder og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, nestleder og helse- og omsorgsminister Bent Høie og Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset var til stede på pressekonferansen tirsdag.

- Høyres landsmøte er landets viktigste politiske verksted. Det vi vedtar har stor sannsynlighet for å bli politikk, sa Høyre-leder Erna Solberg da hun innledet.

Les også: Solberg: – Vi må vise at vi ikke lar oss presse