RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna Solberg vitner mot Krekar

Sist oppdatert:
Klokken 09.10 i dag inntar regional- og kommunalminister Erna Solberg vitneboksen i rettsal 328 for å forsvare utvisningsvedtaket av mulla Krekar.

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): - Dette er en viktig dag for oss, sier Krekars advokat Brynjar Meling til TV 2 Nettavisen.

Siden torsdag forrige uke har Krekar kjempet mot utvisningsvedtaket han har hengende over seg. Etter at Utlendingsnemnda opprettholdt vedtaket, begrunnet med at Krekar er en fare for rikets sikkerhet, saksøkte mulla Krekar staten for å få omgjort avgjørelsen.

Fire timer vitnemål
Det er satt av fire timer til statsrådens vitnemål onsdag, som du kan se på TV 2 Nettavisen i løpet av onsdag formiddag. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer ønsker advokat Meling å få Solberg til å fortelle om bakgrunnen for vedtaket.

- Det som vil stå i sentrum i forhold til statsrådens vitnemål er å finne frem fakta i saken og kildekritikk, sier Meling til TV 2 Nettavisen.

- Krekar må utvises
Helt siden 8. august 2002, dagen etter Brennpunkt-programmet som satt fokus på Krekars bakgrunn og asyl i Norge, har Erna Solberg gått klart ut og sagt at Krekar har brutt norsk lov.

Hun har flere ganger senere understreket at det er viktig å utvise Krekar fra Norge.

Må tie om hemmelige bevis
Advokat Meling har søkt om at Solberg skal fritas fra taushetsplikten slik at hun kan snakke om de hemmelige bevisene i saken. Men fredag avgjorde regjeringen i statsråd at hun ikke får forklare seg om dette.

TV 2 Nettavisen er til stede i retten og følger saken direkte. I løpet av formiddagen legger vi ut Solbergs vitnemål på web-tv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere