RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna tåler griseriet

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Erna Solberg er likevel glad hennes barn er for unge til å lese tabloidaviser.

Høyre-lederen sikter til Dagbladets mye omtalte karikaturtegning der hun og Fremskrittspartiets Carl I. Hagen parer seg som svin.

- Jeg tåler å bli tegnet som en gris. Jeg er ikke prippen, men jeg er glad barna mine ikke er gamle nok til å lese slike aviser, sa Erna Solberg da hun mandag møtte pressen for å skryte av stortingsperioden som har gått.

- Seksualisering
Tegningen, der Venstre-leder Lars Sponheim bidrar til selve paringen, har ført til flere reaksjoner i det politiske miljøet.

Samferdselsminister Torild Skogsholm og venstres parlamentariske leder Trine Skei Grande synes tegningen er skikkelig ekkel, og har klaget den inn for Pressens Faglige Utvalg.

- Jeg har ikke problemer med sånne tegninger, men det er klart at dette er en et fokus, en seksualisering som går på bekostning av de som har barn, sa Solberg.

Hun var ikke i tvil om at slike tegninger er mer belastende for kvinner, som ønsker å beskytte sine barn for slik paringsakter.

Vil ha Bondevik
Men det var ikke bare griseri som var tema på pressetreffet i Oslo sentrum.

Ikke overraskende holder Erna Solberg fast på Kjell Magne Bondevik (KrF) som statsministerkandidat for de tre partiene i samarbeidsregjeringen.

Hun ønsket ikke å spekulere i andre alternativer.

Høyre-lederen hadde også en lang skryteliste å komme med, selv om hun selv påpekte at hun ikke ønske å legge fram en slik liste.

- Det er summen av det Høyre har fått til som betyr noe, ikke det enkelte tiltak, sa Erna, før hun gikk i gang med sin oppsummering av hva partiet har fått til mens de har sittet i regjering.

- Vi har fått en lavere rente, og vi har fått redusert skatter og avgifter med til sammen 23,6 milliarder kroner, sa partilederen.

- Folk har det bra
Erna påpekte også at de har gjort mer for de som trenger det mest i samfunnet, ved å øke bevilgningene i fattigdomssatsningen.

- Fra 2003 til i dag har vi senket antall personer med betalingsproblemer til det halve. Når økonomien er god og folk har det bra har det sammenheng med lave skatter og avgifter, sa Erna stolt til pressen.

Hun vektla at det er flere i jobb i dag enn da regjeringen tiltrådte, samt at det bygges rekordmange boliger.

Ti skolepunkter
Erna Solberg snakket ivrig, og strålte absolutt i kapp med sola inne i bakgården.

Foruten skrytelista presenterte hun partiets store valgkampsak, Høyres ti punkter for en bedre skole.

- For mange barn går ut av skolen uten å kunne lese og skrive skikkelig. Vi ønsker å sikre at norske barn får et best mulig kunnskapsløft i skolen, sa Erna.

Hun mente dårlige lese- og skriveferdigheter setter velferdssamfunnet i fare.

Dette er noe av det Høyre vil endre på:

* Innføre ny læreplan i grunnskolen og videregående skole fra høsten 2006.
* Skifte ut alle lærebøker i grunnskolen i løpet av tre år.
* Gi skolene mer frihet til selv å velge hvilke metoder og arbeidsmåter de vil bruke.
* Forsterke innsatsen mot mobbing.
* Innføre faste leksetimer på slutten av skoledagen.
* Bedre opplæringen i fremmedspråk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere