RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna tar asylstyring fra UDI

Kommunalminister Erna Solberg skjerper asylsreglene og instruerer UDI.

Fredag får direktør i Utlendingsdirektoratet Trygve G. Nordby tre instrukser fra kommunalministeren på sitt bord som skjerper asylreglene, skriver Aftenposten.

Erna Solberg har varslet et behov for økt kontroll og Stortinget har foretatt de nødvendige lovendringene. Fra fredag skal kun vurderingen av hver enkelt asylsøker ligger hos UDI.

Kommunaldepartementet innfører to instrukser som skjerper reglene: Departementet ber UDI innføre innstramminger ved bruk av reisedokumenter hvor man tror misbruk forekommer.

Samtidig ber departementet om at det gis midlertidig – i stedet for permanent - oppholdstillatelse til personer som ikke er forfulgt, men trenger medisinsk behandling.

Den tredje instruksen er en oppmyking av dagens regler: Ved en situasjon hvor en person bosatt i Norge med pleiebehov som kun kan gis av en person som ikke bor i Norge, skal UDI utvise skjønn slik at reise og opphold i Norge kan tillates.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere