*Nettavisen* Nyheter.

Erna tar av silkehanskene

Erna Solberg vil gi belønninger for kommunesammenslåing til sommeren. På den måten vil hun presse frem en diskusjon om større kommuner allerede til våren.

14.01.05 09:25

Det er budskapet når Erna Solberg fredag møter landets kommuner på en stor konferanse i Trondheim, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

- Kommunene må kjenne sin besøkelsestid. Dagens gulrøtter kan være i ferd med å gå ut på dato, sier Erna Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det skjer allerede 1. juli. Da fjernes noen av de økonomiske virkemidlene som gjør det ekstra lønnsomt for kommunene å slå seg sammen eller utrede slike løsninger. Solberg sier at etter den tid er det ikke sikkert aktuelle kommuner får støtte til broforbindelse eller andre infrastrukturtiltak.

Hun er lei av at kommuner prøver å skvise staten når det gjelder slike ordninger. Når noen kommuner har fått noe, hender det ofte at andre kommuner krever det samme pluss litt til for å vurdere kommunesammenslåing, forteller hun.

I dag er det 433 kommuner i Norge. Mellom 100 og 150 kommuner i landet bør være nok, mener kommunalministeren. Dersom kommunene ikke vil slå seg sammen frivillig, må Stortinget diskutere tvang eller andre modeller, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag