RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna vil fortsatt kaste ut Krekar

Sist oppdatert:
Kommunalminister Erna Solberg vil fortsatt utvise mulla Krekar, selv om Økokrim nå har renvasket ham for deltakelse i private militære organisasjoner.

TV 2 Nettavisen skriver torsdag morgen at Økokrim har henlagt saken som intet straffbart forhold, etter at mulla Krekar ble etterforsket for å være en trussel mot rikets sikkerhet.

Krekar var tidligere siktet etter straffelovens paragraf 104a for dannelse av eller deltagelse i private militære organisasjoner. Økokrim henla i sommer saken etter bevisets stilling. Nå har Økokrim endret henvisningsgrunnen, og besluttet at Krekar ikke har begått noen straffbart forhold.

Det var med argumenter om rikets sikkerhet at Erna Solberg i februar i år instruerte UDI til å fatte et vedtak om utvisning av Najmuddin Faraj-Ahmad alias mulla Krekar.

- Ingenting er endret
Men kommunalministeren står fast på at Krekar skal utvises, selv om Økokrim har frikjent Krekar for de anklagene som Solberg mente utgjorde en fare for rikets sikkerhet.

- Ingenting er endret i saken, er alt hun vil si, og henviser til en pressemelding fra 19. juli i år.

I pressemeldingen torsdag ettermiddag sier Solberg at endring i henleggelsesgrunnlaget ikke har noen direkte betydning for den videre behandling av klagen på utvisningsvedtaket mot mulla Krekar.

Uavhengig av etterforskning
- Utvisningssaken er uavhengig av den pågående strafferettslige etterforskningen. Hvilket grunnlag en straffesak henlegges på blir følgelig uten betydning, sier hun.

Kommunalministeren sier at hensyn til riktes sikkerhet i utlendingsloven er et eget utvisningsgrunnlag. Utvisning p å dette grunnlaget er ikke avhengig av at det foreligger straffbare forhold, skriver hun i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere