RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erstatning til seks barnehjemsbarn

Seks av ni personer som søkte erstatningsutvalget i Bergen om erstatning etter barnehjemsskandalen i Bergen, har ifølge Bergens Tidende fått innvilget søknadene sine.

Jan Erik Taule (52) er en av de seks. Han bekrefter overfor avisen av han har fått en erstatning i øvre sjikt, men vil ikke gå ut med den nøyaktige summen. Maksimal erstatning er på 725.000 kroner per søker.

- I denne stund tenker jeg på andre som var på Garnes lengre enn jeg, og som har hatt det verre i ettertid. De vil nok nå opp til maksimalgrensen, sier han.

Erstatningsutvalget hadde sitt første møte på mandag. Utvalgsleder og lagdommer Bjørn Lillebergen ville tirsdag ikke gå ut med resultatet av første behandlingsrunde, men etter det Bergens Tidende erfarer har seks av søkerne fått erstatning, to søkere er avvist, mens en søknad er utsatt til behandling senere.

Bergen er den første kommunen i landet som har etablert en erstatningsordning etter at det ble avdekket at barn ble utsatt for grov omsorgssvikt ved elleve bergenske barnehjem i perioden 1954-84. En granskingsrapport avdekket i fjor at ved ni av hjemmene ble barna utsatt for fysisk mishandling. Ved fire av dem ble barna sexmisbrukt.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere