RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ESA godtar nullmoms for elbiler i tre år


ESA godkjenner tre år med nullmoms på elbiler.
ESA godkjenner tre år med nullmoms på elbiler. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
EØS-tilsynet ESA har i dag godkjent en videreføring av norske elbilfordeler i en begrenset periode.

Det er skatte- og avgiftsfritakene som ESA har vurdert.

ESA godkjenner tre år med nullmoms på elbiler. Andre tiltak Norge har meldt inn for nullutslippsbiler, godkjennes for seks år, heter det i en pressemelding fra EFTAs overvåkingsorgan ESA.

– EØS gjør det mulig for Norge å subsidiere elbiler for å verne miljøet. Men staten må passe på at den får miljø for hver krone, sier ESA-president Sven Erik Svedman.

LES OGSÅ: IEA-sjef Fatih Birol: - Elbiler vil ikke redde klimaet

ESA godkjente forrige periode med elbilfordeler fram til 31. desember 2017, og den nye perioden trer i kraft fra nyttår. ESA setter som forutsetning at nullmomsen evalueres etter to år.

– Nullmomsen alene utgjør 3,2 milliarder kroner i statsstøtte i året. I en situasjon med rask teknologisk utvikling som gjør elbilene både bedre og billigere, er det viktig å hindre en overkompensasjon som verken kommer markedet eller forbrukerne til gode, skriver ESA.

LES OGSÅ: Nå kan det nærme seg slutten for elbil-fordelene

Fritak fra årsavgift og omregistreringsavgift for elbiler er blant tiltakene som er godkjent for seks år. Videre er det godkjent nullmoms og andre avgiftsfritak på hydrogenbiler i seks år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere