Esben Esther beskyldes for rolleblanding

Nasjonaltransen Esben Esther Pirelli Benestad får kritikk fra fagmiljøet ved Rikshospitalet for sammenblanding av roller. - Diskriminering, mener Grimstad-legen selv.

25.08.04 14:21

Bekymringen kommer til uttrykk i et håndskrevet notat i forbindelse med klagesaken om Benestads behandling av transseksuelle.

Avsenderen uttrykker seg på vegne av fagmiljøet ved Gender Identity Disorder klinikken (GID) ved Rikshospitalet, og har skrevet under med en uleselig signatur.

- Dersom det er et problem for GID at undertegnede både er transeperson og terapeut, setter det deres profesjonelle habilitet i stor tvil. Det er grunn til å tenke at GID her blander sammen en landsfunksjon med egne fordommer, skriver Esben Esther Pirelli Benestad i sin redegjørelse til Helsetilsynet i Aust-Agder, ifølge Agderposten.

Helsetilsynet gransker nå om Benestads behandling av transseksuelle er forsvarlig.

- Klart diskriminerende
Benestad mener kritikken mot ham fra Rikshospitalets fagmiljø ved GID bør vurderes av lovverket fordi han mener det håndskrevne notatet er «klart diskriminerende ¿ I tillegg er det et mildt sagt merkelig dokument i en alvorlig sak».

Legen minner om at også familieterapeuter som har vært skilt og homofile som jobber terapeutisk med homofile kan beskyldes for rollesammenblanding.

Bakgrunnen for granskingen er at Rikshospitalet er blitt kontaktet av stadig flere pasienter som har begynt hormonell kjønnskonvertering uten at det er foretatt en omfattende psykiatrisk vurdering, slik de nasjonale retningslinjene krever. Benestad beskyldes blant annet for å ha skrevet ut kvinnelige kjønnshormoner til en 14 år gammel gutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.