RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Boseth Johansen (Telemarksavisa)

Espen fikk truck over beinet i fengselet - nå fraskriver de seg alt ansvar

Sist oppdatert:
- Jeg var sikker på at jeg skulle dø, sier han.

(TA.no): Den første dagen i oktober i fjor ble livet snudd på hodet for Espen fra Skien. I 20 minutter lå han og vred seg i smerte etter å ha fått en fem tonns truck over beinet.

Denne onsdagen var som en hvilken som helst annen høstdag inntil trucken kom ryggende og slo Espen i bakken slik at han besvimte.

Håndverkeren fra Skien hadde sonet to måneder av en seks måneder lang voldsdom i Hof fengsel i Vestfold. Siden det er arbeidsplikt i fengselet sto Espen ved arbeidsbenken og snekret paller i likhet med de andre innsatte.

Det var da han plutselig måtte på toalettet at ulykken skjedde.

- Jeg snudde meg for å gå mot toalettet da jeg oppdaget at gaffeltrucken kom kjørende. Da var det allerede for sent. Den ryggende trucken traff Espen slik at han slå bakhodet i betonggolvet. Det neste han husker er hyl og skrik fra de andre innsatte før den fem tonn tunge trucken noen sekunder senere kjørte av Espen sitt venstre bein.


KRAFTIGE SMERTER

De neste 20 minuttene var de verste i hans liv.

- Jeg var helt sikker på at min siste time var kommet. Smerten var så intens at jeg var på sikker på at jeg skulle dø, forteller han. I dag ni måneder senere er foten fortsatt på plass takket være utmerket behandling ved Sykehuset Telemark. Espen sliter fortsatt med redusert arbeidsevne på grunn av svak muskelkraft. Det gjør at han har dårlig balanse og blir fort sliten. Håpet er er å komme tilbake i vanlig arbeid.

Den største kampen nå står mot Nordre Vestfold Fengsel. Både politiet og Arbeidstilsynet har gransket ulykken. Konklusjonen ble at Espen var uforsiktig og at fengselet ikke kan klandres for ulykken. I et brev skriver fengselsledelsen at den innsatte ble skadet da han forsøkte å ta en svarvei over linjen den trucken jobber.

Tre uker etter ulykken gjennomførte Arbeidstilsynet et varslet tilsyn i forbindelse med ulykken.Fengslet skal ikke ha mottatt noe varsel om pålegg etter dette tilsynet.

VARSLER SAK

- Det er ikke markert noen egen sone hvor man skal gå eller utarbeidet noen instruks på dette. Det er et grått betonggolv og de må vel ha et ansvar for de innsattes sikkerhet, spør Espen.

Nå har skiensmannen knyttet til seg advokat.

- Ja det at fengselet fraskriver seg alt ansvar er noe vi ikke kan finne oss i, sier advokat John Arild Aasen. Vi mener at det er ganske opplagt at fengselet har et objektivt ansvar som arbeidsgiver. Advokaten kommer nå til å gå videre med spørsmålet.

- Dersom de ikke kommer oss i møte blir nesten steg å ta ut en stevning, sier Aasen til TA.

TRAGISK ULYKKE

- Selvsagt er dette en tragisk ulykke, men vi mener fortsatt at vi ikke har et juridisk ansvar, sier fengselsleder John Robert Nilsen i Hof fengsel.

Han forteller at ledelsen i fengselet forholder seg til rapportene fra politiet og Arbeidstilsynet.

Her ble det konkludert med at ulykken må karakteriseres som et hendig uhell. Nilsen understreker at det var snakk om en erfaren truckfører og at politiet ikke fant noen grunn til å gjøre beslag i trukførerbeviset etter ulykken 1. oktober i fjor.

Les flere saker i Telemarksavisa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere