Espen Høiby går av som SAS-sjef

Foto: (Scanpix)

Espen Høiby går av som sjef for pilotene i Scandinavian Airlines i Norge. - Han tenker på selskapets beste, sier Høibys advokat.

15.03.04 13:23

Høiby sier i en pressemelding mandag at han vil gå tilbake til aktiv flyging i Scandinavian Airlines. I tillegg vil han stå til disposisjon for andre oppdrag i flyselskapet, melder NTB.

Foto: Ole Dag Kvamme

- Han ønsker fred og ro om sin person og om SAS, og tenker derfor på selskapets beste, sier Høibys advokat, John Christian Elden, til TV 2 Nettavisen.

Høiby sier bakgrunnen for at han går av som sjef for pilotene, er kjennelsen i Høyesteretts kjæremålsutvalg fredag, der Høibys anke av dommen fra Kristiansand tingrett ble avvist.

- Jeg har sendt ut en pressemelding, og sier der det du har behov for å vite. Jeg har ikke ytterligere kommentarer, sier Høiby til TV 2 Nettavisen.

- Skal opp i lufta

Stein Nilsen, leder for SAS Norge, gir Espen Høiby de beste skussmål etter at partene mandag ble enige om konsekvensene av at voldsdommen mot Høiby.

- Espen Høiby skal opp i lufta så fort som mulig, Nilsen til TV 2 Nettavisen.

60 dagers fengsel

Høiby har måttet godta dommen fra Kristiand tingrett og gå i fengsel i 60 dager, samt betale erstatning og oppreisning på rundt 40.000 kroner, samt betale 10.000 kroner til det offentlige.

Under rettssaken innrømmet Høiby å ha dyttet ekskjæresten slik at hun falt og slo seg, mennektet for å ha slått og sparket henne da hun lå nede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag