RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et ekte bikkjeslagsmål

Sist oppdatert:
Det var noe Donald Ducksk over det ville bikkjeslagsmålet som ble resultatet av en dårlig valpehandel.

De tre overfallsmennene på 31, 32 og 36 år måtte duknakket innse at slaget om bikkjene var tapt i Nordhordland tingrett fredag.

- Mishandlet hundene
Det var i mai i fjor at de tre selgerne av to blandingsvalper troppet opp på døren til samboerparet i Øygarden. Kort tid i forveien hadde paret kjøpt valpene, men ifølge de tre mennene hadde det kommet dem for øre at hundene ble mishandlet av de nye eierne. Mennene bestemte seg for å gjennomføre en slags redningsaksjon av valpene.

Da de ankom valpeeiernes hus, begynte de umiddelbart å kritisere forholdene hundene bodde under. En hatsk krangel oppsto, og midt i de verste munnhuggeriene plukket 32-åringen opp den ene valpen og forsvant mot utgangsdøren. Da brast det for samboerparet, som forsøkte å stoppe hundenapperen.

Slo med kasserolle
Et villt slagsmål fulgte, der noen av våpen-ingrediensene var en kasserolle og en tung keramikkrukke. Gruppen på fem rullet ut på trappen foran huset og fortsatte å bite fra seg foran hele nabolaget.

Til slutt klarte samboerparet å tilkalle politiet, og de tre hundeselgerne stakk fra stedet. Senere ble de pågrepet og kastet på glattcelle i tre dager. De ble da siktet for legemsbeskadigelse og tyveriforsøk, noe alle tre nektet straffskyld for.

- Nødverge
Bjeffingen mellom de fem fortsatte i retten forrige uke, der beskyldningene haglet begge veier. De tiltalte påberopte seg nødverge og berettiget harme, uten å få rettens sympati.

32-åringen og 36-åringen ble dømt til henholdsvis 120 og 90 dagers fengsel, men begge fikk 30 av dagene betinget. 31-åringen slapp unna med 40 timers samfunnsstraff. I tillegg måtte de dele regningen på 3000 kroner for saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere