*Nettavisen* Nyheter.

Et flertall vil ha Lippestad som Oslo-ordfører

Foto: Roald, Berit

Bred støtte til Geir Lippestad som Oslo-ordfører.

04.02.14 15:25

Oslo (NTB): Et flertall av bydelslederne i Oslo Arbeiderparti mener advokat Geir Lippestad, som forsvarte terrordømte Anders Behring Breivik, vil være en god ordførerkandidat i hovedstaden.

Prosessen med å velge en ordførerkandidat skal avsluttes til høsten. Selv om bydelspartiene ennå ikke har tatt stilling til noen kandidater, sier de aller fleste bydelslederne i Oslo Ap at de vil støtte Lippestad dersom han selv vil, melder NRK.

- Han ser ut til å appellere bredt. Han har et tankegods som er trygt forankret i sosialdemokratiet, og han er veldig flink til å heve blikket og se de store sammenhengene. Det har jeg personlig stor sans for, og det tror jeg at mange er enig i, sier leder for bydelspartiet på Nordstrand, Anne Nyeggen.

Nyeggen sier den sterke konkurransen fra borgerlig side gjør Arbeiderpartiet nødt til å ha en ordfører- og byrådslederkandidat som appellerer bredt.

- Vi må ha en ordførerkandidat som kan matche Fabian Stangs popularitet og det folkelige han har ved seg. Han eller hun må være populær på et eget grunnlag, og ikke en kopi av Fabian Stang, sa Oslo Ap-leder Jan Bøhler til NRK for to uker siden.

Lippestad selv sa da at han aldri har fått noen konkret henvendelse om å stille som ordførerkandidat, og at han derfor ikke hadde hatt noen mulighet til å ta stilling til spørsmålet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag