RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etablerer senter for overvektige

Aldri før har så mange trøndere vært så helsefarlig overvektig. Nå vil St. Olavs Hospital gjøre noe med problemet.

St.Olavs Hospital i Trondheim får nå eget senter for overvekt. Fedme er blitt folkesykdom, men uten at det er blitt tatt alvorlig nok av Helse-Norge. Dette blir det nå slutt på:

- Et regionalt senter for overvekt vil snart være på plass på St.Olavs Hospital, og vi jobber også med å tilby flere plass på kursenter, bekrefter Unni Dahl fra Helse Midt-Norge i Stjørdal til adressa.no.

Sykelig overvekt
Det finnes mer enn 20 000 nordmenn med sykelig overvekt. Nest etter røyking er fedme i dag den viktigste årsaken til for tidlig død. Men behandlingstilbudet til overvektige er ikke tilfredsstillende. Det finnes heller ikke nasjonale faglige retningslinjer, verken for forebygging, utredning eller behandling.

Derfor har de regionale helseforetakene fått i oppdrag av Helse og omsorgsdepartementet å etablere bedre behandlingstilbud over hele landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere