RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett års fengsel for biltyv-drap

(Foto: Erik Holand / Agderposten / SCANPIX)
Lagmannsretten reduserte straffen for 24-åringen som skjøt og drepte en biltyv til ett års fengsel.

Det var i desember 2003 at 24-åringen skjøt og drepte en 30-åring som hadde stjålet familiens bil. I januar ble han dømt til to års fengsel, men anket dommen til Agder lagmannsrett.

Lagmannsretten opprettholdt kjennelsen, men reduserte straffen til ett års fengsel, melder NRK. I tillegg må han betale oppreisning på 180 000 kroner til de etterlatte.

Da faren til 24-åringen 21.desember 2003 oppdaget at bilen hans var i ferd med å bli stjålet den, gikk han ut i tresko, underbukse og skjorte, og skjøt et skudd i luften med en dobbeltløpet hagle. Det andre skuddet gikk av da han snublet, og løpet ble sprengt. Da kom sønnen ut, med en Winchester-rifle. Biltyven hadde kjørt inn i 24-åringens flotte BMW på gårdsplassen, og deretter inn på et jorde. Sønnen så faren hoppe unna bilen, og selv 30-åringen ikke snudde og kjørte mot faren igjen, avfyrte han tre skudd som traff bilen. Det siste skuddet drepte 30-åringen.

24-åringens advokat begrunnet anken med at han mente hans klient handlet i nødverge, og at retten ikke hadde tatt nok hensyn til hans mentale tilstand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere