RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ettåring med påvist svineinfluensa

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)
Sist oppdatert:
En ett år gammel gutt fra Kristiansund har fått svineinfluensa.

Gutten ble innlagt med på sykehuset i Kristiansund med luftveisinfeksjon 6. januar. Dagen etter var han frisk nok til å dra hjem, melder Tidens Krav

Svaret på prøvene som ble tatt av gutten, bekreftet mistanken: Han var smittet av det såkalte A(H1N1)-viruset, altså svineinfluensa.

Les også: To døde av svineinfluensa i Danmark

– Dette er det første tilfelle av svineinfluensa som er registrert ved Kristiansund sykehus i år, sier kommunikasjonsjef Arnt Sommerlund i Helse Nordmøre og Romsdal.

Selv om svineinfluensaen er kommet, også til våre trakter, er det ikke grunn til panikk. Sommerlund støtter seg til Folkehelseinstituttets uttalelser.

– Vi registrerer en lav, men økende influensaaktivitet. Foreløpig er det ikke varslet om pandemi. Men for å være på den sikre siden forbereder vi oss alltid på det verste. Blant annet blir alle ansatte, som har daglig pasientkontakt, vaksinert mot svineinfluensa, sier han.

I tillegg til at svineinfluensaen er her, er det også vanlig influensasesong på denne tiden. Det er dermed ikke sagt at du har svineinfluensa dersom du blir syk.

Og hvis du allerede har vaksinert deg, trenger du ikke være engstelig:

– Den vanlige influensavaksinen beskytter mot tre typer influensa. Svineinfluensa er en av dem, sier Sommerlund.

Les flere saker fra Tidens Krav her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere