*Nettavisen* Nyheter.

Etterforsker dødsbrann

Politiet i Froland i Aust-Agder etterforsker brannen i et bolighus natt til søndag som mistenkelig, og får nå hjelp av Kripos. En 22 år gammel mann er funnet død.

Brannmenn fant 22-åringen omkommet inne i huset. Han var allerede livløs da han ble funnet. Lensmann Finn Thorstensen ved Froland lensmannskontor sier til TV 2 Nettavisen at dødsfallet karakteriseres som mistenkelig, men ønsker ikke å kommentere saken utover dette.

Ifølge Agderposten var 22-åringen trolig død da brannen startet. Fædrelandsvennen skriver at han skal ha dødd av skuddskader. Hvorvidt det dreier seg om en personlig tragedie eller en kriminell handling, er uvisst.

- Den døde er sendt til obduksjon og vi har ikke fått svar på denne ennå, sier Thorstensen som ikke vil bekrefte skuddskadene overfor TV 2 Nettavisen.

Tirsdag kommer spesialtrente Kripos-hunder, som er trent til å finne spor etter brennbar væske, for å bistå politiet i etterforskningen etter dødsbrannen. Ved hjelp av hundene kan politiet raskere finne frem til arnestedet og avgjøre om brannen ble påsatt.

Agderposten skriver tirsdag at dette er andre gang familien til 22-åringen mister alt de eier i en husbrann. Forrige brann skjedde for fire år siden. Lensmann Thorstensen vil ikke kommentere om det er noen sammenheng mellom de to brannene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.