*Nettavisen* Nyheter.

Etterforsker falske meldinger

Den omfattende politiaksjonen i Telemark og Vestfold tirsdag var utløst av falske meldinger.

11.04.07 15:32

Et ordinært villainnbrudd førte til en omfattende, væpnet politiaksjon til lands, til vanns og i luften da en person benyttet anledningen til å spille politiet et puss med falske meldinger.

To falske meldinger
To meldinger kom like etter innbruddet tirsdag, først meldingen om en person som var truet med kniv på E18 og deretter meldingen om en båtkapring i Helgeroafjorden. Men begge meldingene var rent oppspinn.

- Dette viste seg ikke å være reelt, men det førte til at vi satte inn store ressurser. Nå har vi to saker; innbruddet og de falske meldingene, der den siste er den mest alvorlige, sier leder av vinningsavsnittet ved Telemark politidistrikt, Tor Skotaan, til Nettavisen.

Svensk statsborger pågrepet
Politiet mener å vite hvem som står bak de falske meldingene, men sier denne personen ikke har noe med innbruddstyvene å gjøre. Når det gjelder innbruddet mener politiet at i alt fire personer har vært delaktiget. En person, en 28 år gammel svensk statsborger, er pågrepet.

- Han vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag, sier Skotaan og opplyser at mannen har et kriminelt rulleblad.

Politiet avviser påstander i lokale medier om at innbruddstyvene skal ha truet med kniv. Det riktige er at familien som ble rammet så tyvene på avstand og at tyvene da rømte til skogs. Utbyttet av innbruddet skal ha vært begrenset til en lommebok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.