RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterforsker fem dødsfall på Ahus

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politiet undersøker om drifsproblemer på Akershus universitetssykehus kan ha krevd liv.

Nybygde Akershus universitetssykehus har hatt driftsproblemer i forbindelse med at det nye bygget har blitt tatt i bruk.

Nå ber Statens helsetilsyn at fem unaturlige dødsfall blir etterforsket for å se om de kan ha sammenheng med tekniske problemer ved sykehuset.

– Vi har bedt politiet etterforske, særlig med tanke på å se om det er fellestrekk mellom de tilfellene vi er kjent med. Det er nærliggende å vurdere om det kan ha sammenheng med de driftsproblemene som har vært ved Ahus i oppstartfasen, sier Gorm Are Grammeltvedt, som er leder av avdelingen for tilsynssaker i Statens helsetilsyn, til TV 2 Nyhetene.

Det er dødsfallene til fire eldre mennesker og en nyfødt baby som nå blir etterforsket.

Akershus universitetssykehus har blitt et av de mest moderne i Europa etter ombyggingen. Sykehusdirektør Erik Kreyberg Normann sier til TV 2 han ikke tror det er noen sammenheng mellom oppstartsproblemene til sykehuset, og dødsfallene. Han sier likevel at det ikke kan utelukkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere