RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterforsker leger for dødshjelp

Sist oppdatert:
Helsetilsynet utvider tilsynssaken mot Ullevål universitetssykehus.

Fredag ble det opprettet tilsynssak mot to leger fra Ullevål universitetssykehus etter anklagene om at den hjerneskadede jenta Mireille Niyomukiza (3) ble dopet ned av sykehuset i august, melder VG .

Helsetilsynet har de siste to månedene jobbet med en tilsynssak mot Ullevål universitetssykehus etter at jentas adoptivforeldre anklaget sykehuset for dødshjelp, og vil nå også granske hvilke roller de to legene har hatt i behandlingen av jenta.

Omstridt
Den omstridte medisineringen av Mireille startet 3. august uten at jentas adoptivforeldre ble varslet, og ble først stoppet da en overlege utenfra fastslo at jenta ville ha dødd om behandlingen fortsatte.

- Politiet henvendte seg til oss og spurte om det var grunnlag for etterforskning. Vi rådet dem til å åpne etterforskning. Det er en alvorlig sak og et stort misforhold som har kommet frem i papirene, hvor ekspertise utenfra har helt andre synspunkter enn sykehuset selv, sier fylkeslege Petter Schou i Oslo og Akershus til avisen.

Starter etterforskning
Fredag besluttet politiet at de vil starte etterforskning i den politianmeldte saken etter samtaler med Helsetilsynet i Oslo og Akershus.

Fagdirektør Gunnar Sæter ved Ullevål universitetssykehus kan på dette tidspunkt ikke kommentere saken, men bekrefter at tilsynssaken er utvidet, skriver VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere