Etterforsker tequila-dødsfall

Politiet etterforsker nå to av de ansatte som var på jobb da en 34-åringen fra Vikersund drakk 20 tequila og falt i koma natt til 18. mai. Mannen døde lørdag morgen av skadene.

23.05.04 17:18

- Vi etterforsker foreløpig to ansatte for brudd på alkoholloven, sier konstituert lensmann i Vikersund, Ståle Versland til VG søndag.

De to som arbeidet på «Spiseriet» den skjebnesvangre kvelden er oppsagt fra jobben, og innehaveren har selv stengt stedet.

De to ansatte som var på jobb natt til 18. mai er avhørt og har status som mistenkte i saken.

- Vi fortsetter avhørene av vitner mandag. Først da vil vi vite om det er aktuelt å sikte noen, sier Versland til Aftenposten.

0,8 liter
Mannen ble brakt til sykehuset natt til 18. mai av en venninne etter at han ble dårlig på på Vikersunds eneste utested «Spiseriet». Der skal han ha drukket 20 tequilla i løpet av en time, noe som tilsvarer 0, 8 liter av spriten som holder 40 prosent. Tidligere på kvelden skal han ha drukket både øl, vin og irish coffe.

- Han ble lagt i respirator og fikk full intensivbehandling med det vi har å tilby, men hans hjerneskade hadde oppstått før han kom inn, sier Kvitberg, som understreker at alle som har vært involvert i behandlingen opplever dødsfallet som dypt tragisk og meningsløst.

- Han våknet aldri opp av koma og ble erklært død lørdag morgen, sier avdelingsoverlege Magnar Kvitberg ved Sykehuset Buskerud HF til TV 2 Nettavisen.

Lammer pustesenter
Ifølge avdelingsoverlegen er det er vanskelig å angi en generell kritisk grense for hva mennesker kan tåle av alkoholkonsentrasjon i blodet.

- Alkoholen lammer hjernens senter som skal styrer pusterefleksen. Dermed stopper pusten, og det fører til hjertestans, forklarer Kvitberg.

Bygda sterkt preget
Det lille tettstedet Vikersund, om lag ti mil fra Oslo, er lørdag sterkt preget av dødsfallet.

- Folk har tent lys og satt blomster utenfor «Spiseriet». Dette er veldig tragisk og trist, sier en vikersundkvinne som ønsker å være anonym.

- Her kjenner alle hverandre, og vi føler både med den dødes familie og bartenderen som var på jobb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.