RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterforskes som mulig drap

Sist oppdatert:
Politiet etterforsker funnet av den døde 35 år gamle mannen i Kyrks æterøra som et mulig drap, men politiet tror ikke at noen drapsmann går løs i bygda.

Det sier lensmann Jostein Rindal ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor til NTB.

– Vi etterforsker saken ut fra at det verste kan ha skjedd, det betyr drap, sier lensmannen. Han understreker at det også kan dreie seg om et uhell.

Obdusert

Rindal opplyser at den 35 år gamle læreren er obdusert i Trondheim lørdag og at en foreløpig obduksjonsrapport vil foreligge lørdag ettermiddag.

Han legger til at patologer er på vei til Kyrksæterøra. Sammen med tekniske etterforskere vil de foreta en befaring i boligen der mannen ble funnet død fredag ettermiddag.

– Jeg forstår at innbyggerne føler usikkerhet, men det er ingenting som tyder på at det går en drapsmann løs i bygda. Vi mener vi har god grunn til å si det, for vi har ikke opplysninger om at det var flere personer involvert i denne saken. Og kvinnen vi har avhørt, som fant mannen, har status som vitne. Så det er ingen grunn til uro, sier Rindal.

Ikke pressekonferanse

Politiet vurderte å holde pressekonferanse lørdag ettermiddag, men har valgt å ikke gjøre det.

– Vi har ikke noe behov for en pressekonferanse da det ikke er noe nytt i saken, understreker Rindal.

Han opplyser at kniven lå ved siden av 35-åringen og at han hadde en stikkskade i brystet.

Sørget

Elevene ved Sodin skole i Kyrksæterøra tar dødsfallet av læreren veldig tungt.

– Vi har hatt en samling lørdag formiddag på skolen for alle elevene i åttende klasse som hadde ham som lærer i sju år og det var en tung stemning, elevene var veldig stille, sier rektor Svein Ustad til NTB.

Ustad satt selv i avhør på lensmannskontoret i Kyrksæterøra lørdag og måtte inn til nok et avhør samme dag. Rektoren forteller at de 70 ansatte ved Sodin skole spontant arrangerte en samling fredag kveld.

Godt likt

– Jeg har kjent læreren som nå er død helt siden han begynte her som lærer i 1996. Han har et godt ry på seg som lærer, han var veldig godt likt av både elever og foreldre, sier Ustad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere