RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlatte får reisestøtte

Sist oppdatert:
Innvandrere som mistet nær familie under flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia kan nå søke om støtte til å reise hjem.

Regjeringen forslår at innvandrere som er hardt rammet av flodbølgekatastrofen skal kunne få støtte til besøksreiser for å ta del i sorgen sammen med gjenlevende familie.

- I Norge har vi mange innvandrere fra områdene som er rammet at katastrofen, og noen av dem har mistet et stort antall familiemedlemmer. Det er viktig at de som ønsker å være sammen med familien og delta i sorgen, får anledning til det, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg i en pressemelding fredag.

De som har mistet ektefelle, barn, foreldre eller søsken som følge av flodbølgekatastrofen og er norske statsborgere, har bosettingstillatelse eller fyller vilkårene for å bosettingstillatelse, vil kunne søke om reisestøtte.

International Organization for Migration (IOM) vil legge til rette for slike besøksreiser i perioden 7. februar til 31. mars 2003.

På IOMs nettsider finner du mer detaljert informasjon og søknadsskjema for reiesstøtte

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere