*Nettavisen* Nyheter.

Etterlatte krever utukt-erstatning

Hålogaland lagmannsrett skal tirsdag ta stilling til om de etterlatte etter bodømannen som feilaktig sonet straff for utukt skal ha 7,5 millioner kroner i erstatning.

02.12.03 09:02

Trygve Ragnar Amundsen ble i 1992 dømt til to år og to måneders fengsel for utukt mot en datter. Det var datteren som anmeldte faren for overgrep. Etter at dommen var sonet ble saken tatt opp på nytt, og Amundsen ble frifunnet nærmere ti år etter at han ble dømt.

7. oktober i fjor døde Amundsen, og det er nå dødsboet og hans barn som har trådt inn i kravet mot staten om erstatning for urettmessig straffeforfølgning. Datteren som anmeldte ham for utukt er ikke med i kravet mot staten.

Det kreves erstatning for tapt arbeidsfortjensten på vegne av Amundsen, for oppreisning og for tapte formuesgode. Sammenlagt dreier det seg om 7,5 millioner, skriver Avisa Nordland.

Tirsdag starter erstatningssaken, med førstestatsadvokat Geir Fornebo på vegne av staten og advokat Morten Kjensli som prosessfullmektig for dødsboet og Amundsens etterlatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.