RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlatte tok farvel

Sist oppdatert:
BERGEN (TV 2 Nettavisen): Rundt 30 etterlatte etter sjøfolkene som omkom da Rocknes havarerte for halvannen uke siden, var torsdag på havaristedet.

Rundt 30 etterlatte ble fraktet ut til havaristedet i Vatlestraumen med minerydderen KNM Alta. Om bord er også flere representanter for Jebsen-rederiet, både fra Manilla-kontoret og bergenskontoret.

De etterlatte kom til stedet rundt klokka 11.15.

Båten la seg ved Revskolten fyr, der de etterlatte holdt en minnesamling på dekk av båten. Ifølge TV 2s reporter på stedet var det to katolske prester om bord - en filippinsk og en norsk.

Flere av de etterlatte klamret seg til rekken og gråt høylydt mens de skuet ut over havaristedet der deres kjære mistet livet. Etterpå kastet de en krans med kremgule roser ned i vannet der båten kantret.

KNM Alta fortsatte deretter til Håkonshella, der Rocknes ble trukket inn til land. Vraket lå der frem til i går, da det ble slept til Ågotnes.

Det er fint vær i området, men kaldt. For de etterlatte som kom fra Filippinene onsdag, er det nok en stor overgang til fire minusgrader og frostrøyk. Før turen ut til havaristedet, kjøpte rederiet varme klær til filippinerne.

Etter minnesamlingen reiste de etterlatte tilbake til sentrum. Klokka 15 setter de seg på bussen for å fraktes ut til CCB-basen på Ågotnes, der vraket av Rocknes ligger fortøyd etter en velykket slepeaksjon onsdag.

13 av de 18 som omkom i havariet mandag 19. januar, er fortsatt savnet. Politiet vil tidligst fredag sende dykkere inn for å gjennomsøke vraket og hente ut de omkomne.

Flagg på halv stang

Fredag samles de pårørende og berørte etter forliset til minne-gudstjeneste i St. Paul kirke klokka 11.00.

I den forbindelse vil Bergen kommune flagge på halv stang fra Rådhuset, Gamle rådhus, Torget og brannstasjonene, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Ordfører Herman Friele og byrådsleder Monica Mæland vil representere kommunen på gudstjenesten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere