RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser afrikansk voldektsmann

Sist oppdatert:
Politiet etterlyser en mørk afrikaner i forbindelse med tre voldtektsforsøk i Oslo.

På bakgrunn av vitneobservasjoner gikk politiet mandag kveld ut med en etterlysning av en mørk afrikaner i 20-årene. Mannen settes i forbindelse med voldtektsforsøkene mot en 40 år gammel kvinne i Lakkegata, en 26 år gammel kvinne i Kirkegårdsgata, og en 21 år gammel kvinne i Trondheimsveien.

Mannen er slank, mellom 173 og 185 centimeter høy, og iført hettegenser med mørk jakke. Til tross for etterlysningen utelukker ikke politiet at voldtektene kan være utført av flere personer.

- Vi vil lage fantomtegning av mannen, men det skjer ikke før i morgen. Det har med vitneavhør å gjøre, sier Jørn-Kr. Jørgensen ved informasjonsenheten i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Politiet etterlyser også en mann som avverget voldtektsforsøket mot 40-åringen i Lakkegata. Mannen grep inn og slo til gjerningsmannen. Politiet håper at denne mørkkledde, trolig norske, mannen kan ha sett gjerningspersonen så godt at han kan hjelpe med signalementet.

Voldtektsforsøket i Trondheimsveien ble avverget da en 23-åring grep inn. Gjerningsmannen var da bevæpnet med kniv, og 23-åringen ble skadd i halsen. han er nå utenfor fare, opplyser politiet.

Politiet ber publikum om tips for å få stopp på voldtektsbølgen i Oslo.

- Alle tips – store som små – er viktig for å løse denne alvorlige saken, sier Jørgensen. Politiet i Oslo kan kontaktes på 22 66 90 50.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere