RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser disse for ranet

Sist oppdatert:
Politiet i Stavanger etterlyser fire personer som er siktet for å ha deltatt i Stavanger-ranet. I dag ble navn og bilder av de fire offentliggjort.

Politiet har i lengre tid forsøkt å få tak i de fire siktede som nå blir offentlig etterlyst. Senest sist uke gikk politiet til storaksjon for å pågripe den såkalte "Mesterhjernen", 28 år gamle David Aleksander Toska.

De fire personene er alle siktet for ranet på Norsk kontantservice i Stavanger.

5. april 2004 klokken 08 slo ranerne til mot Nokas tellesentral i Stavanger sentrum . Minutter senere hadde de stukket av i bil med flere titalls millioner. Tilbake satt politiførstebetjent Arne Sigve Klungland (53) skutt og drept i kommandobilen.

Skyggen
38 år gamle Kjell Alrich Schumanner den antatte hovedmannen i Stavanger-ranet. I miljøet går Schumann under navnet «Skyggen». Den 187 centimeter høye mannen skal være svært flink til å forkle seg. Schumann er en av de antatte ranerne som har militærtrening.

Schumann skal ha blitt sett på Domkirkeplassen kort tid før ranet. Han inngikk også en leiekontrakt for en bolig på Roaldsøy søndag 21. desember i fjor. Leiekontrakten utløp lørdag 3. april, bare to dager før Norsk Kontantservice (Nokas) ble ranet.

Schumann skal være en god bekjent av den 47 år gamle grunnleggeren av Spy Shop som også er siktet i forbindelse med ranet.

Siktet for andre ran
25 år gamle Ridvan Halimi er blant personene politiet mener har hatt et forhold til en politikvinne. Utskrifter fra politiets strafferegister ble funnet hjemme hos Halimi, og hans politikjæreste ble etterforsket av Det særskilte etterforksningsorganet for politisaker (Sefo). Saken ble senere henlagt.

Halimi er også siktet for ranet av Postens brevsenter i Oslo i fjor høst. Han er tidligere domfelt for ransforsøk på DnBs tellesentral.

Flyktet
23 år gamle Jusuf Hani er svensk-albaner, og ble stoppet i politiets veisperring rett etter ranet i Stavanger. Den dagen vinket politiet videre Saaben som Hani og en annen 23 år gammel svensk-albaner kjørte.

Har du tips:

Send SMS: NATIPS til 1984

eller vår e-post vaktsjef@nettavisen.no

Hans kamerat ble senere pågrepet og varetektsfengslet i Sverige. Hani var den eneste av de fire siktede svensk-albanerne som klarte å unnslippe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere