RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser flere etter gruppevoldtekt

Oslo-politiet har allerede siktet to gutter for voldtekt, men etterlyser nå ytterligere to personer etter en gruppevoldtekt i Oslo natt til lørdag.

- Det er ikke ofte vi har gruppevoldtekter, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Flere i leiligheten
Politiet er svært sparsommelig med opplysninger i den spesielle saken. I en leilighet et sted i Oslo skal minst to gutter i 16-17-årsalderen har voldtatt ei 17 år gammel jente.

- Muligheten for at flere kan ha deltatt, er der. Det var flere i leiligheten, sier Rynning Aasen.

Guttene som Oslo-politiet ønsker å komme i kontakt med, er cirka 16-17 år gamle. Siden disse var til stede i leiligheten, og ut i fra hva som har kommet fram i avhør, kan guttene sitte inne med avgjørende opplysninger.

Politiet ønsker ikke å si hvorvidt de etterlyste guttene er mistenkte i saken.

Hjem fra byen
To gutter på 16 og 17 år fra Oslo er allerede siktet for voldtekt. Mandag ble guttene varetektsfengslet i én uke. Politiet mener det er skjellig grunn til å tro at guttene har forgrepet seg på jenta.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, var det til sammen fem personer i leiligheten, de to siktede guttene, den fornærmede jenta og de to etterlyste guttene.

- Ungdommene hadde vært en tur i Oslo sentrum fredag kveld, og kom sammen til leiligheten, sier Rynning Aasen.

Politiet mener at jenta ble voldtatt natt til lørdag.

- Det var frivillig
Minst en av guttene skal ha hatt samleie med 17-åringen. I avhør har jenta fortalt at det var voldtekt, mens de to guttene overfor sine forsvarere har sagt at det skjedde frivillig.

Politiet ønsker ikke å si noe om omstendighetene rundt den angivelige voldtekten.

- Tar dere spesielle hensyn siden det er så unge personer som er siktet?

- Det blir tatt hensyn til at det er unge folk involvert i forbindelse med varetektfengslingen, men ellers er en voldtektssak alvorlig uansett. Dessuten dreier det seg om personer som er over 15 år og over den kriminelle lavalder, sier Rynning Aasen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere