RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser kvinne etter Furuset-drapet

Sist oppdatert:
Politiet etterlyser nå en kvinne som kan være blant de siste som så Meta Øverli (75) i live.

Følg denne saken på mobil.

Lørdag formiddag startet politiet arbeidet med å gå gjennom video fra overvåkningskameraene på kjøpesenteret på Furuset. Det har gitt resultater.

- Vi ønsker å komme i kontakt med en ung dame som var sammen med Øverli på senteret kvelden før hun ble funnet død, sier Terje Kristiansen, sjef ved vold- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Bekjente
En av overvåkningsvideoene skal vise Meta Øverli og den foreløpig ukjente kvinnen komme gående inn på senteret på Furuset ved 15.30-tiden torsdag ettermiddag, altså dagen før hun ble drept.

- De kom inn hovedinngangen og snakket sammen en stund før de gikk ut igjen. Så det er tydelig at de kjenner hverandre, sier Kristiansen, som understreker at kvinnen kun er etterlyst som vitne.

Kvinnen har ifølge politiet rødlig hår oppsatt i hestehale. På videoen er hun iført blå jakke og olabukser, og bærer på en stor, grålig veske i tillegg til noen bæreposer.

- Vi håper at hun kan være med på å fortelle oss mer om hva som skjedd fram mot at Øverli ble funnet død, sier Kristiansen.

Tips
Meta Øverli (75) ble funnet drept i sin leilighet på Høybråten i Oslo fredag 7. april.

Den drepte kvinnen spilte svært mye på automater på Furuset senter. Politiet har tidligere fortalt at kvinnen ofte bar pengegevinstene hjem i en plastpose.

Siden før helgen har politiet fått inn seks-sju ferske tips fra publikum som de vil følge opp.

Vitner
Flere av tipsene skal dreie seg om den mystiske buss-mannen, som ble observert på bussterminalen i Oslo bærende på en pose med mynter kvelden før Øverli ble funnet drept. Mannen skal ha tatt ekspressbussen mot Hønefoss.

Fredag etterlyste politiet en mann i 30-årene, som ble også observert i samtale med Meta Øverli kvelden før hun ble funnet drept. Mannen skal være rundt 170 centimeter høy, mørkhåret og med Øst-Europeisk utseende. To vitner skal ha sett de to snakke sammen på Furuset senter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere