RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen

Etterlyser mann i Sogndal

Sist oppdatert:
SOGNDAL (TV 2 Nettavisen): Politiet i Sogndal etterlyser en mann på 18-30 år i forbindelse med drapet på Hedda Karterudseter (19).

Det opplyste politiet på en pressebriefing mandag.

Politiet betegner mannen som et vitne, og han ble sett gående sammen med Hedda på en gang- og sykkelvei like etter en rundkjøring 100-200 meter fra utestedet Meieriet.

- Det har kommet inn en ny observasjon av Hedda, like over rundkjøringen i retning folkehøgskolen. Ut fra observasjonen er hun ikke alene. Hun går med en mannsperson. Vi har ikke klart å komme i kontakt med vedkommende, men ønsker å komme i kontakt med ham, sier politiadvokat Knut Broberg.

Han vil ikke si noe mer om mannens utseende.

- Han beskrives som en mannsperson. Noe utover det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Broberg til TV 2 Nettavisen.

- Tror du ikke dere hadde fått flere tips med en bedre beskrivelse av mannen?

- Vi går ut med den informasjonen vi mener er tilstrekkelig for å komme oss videre i etterforskningen. Jeg vil presisere at mannen har status som vitne. Det er ingen som har status som mistenkt i saken, svarer Broberg.

Hedda og den ukjente mannen skal ha blitt observert noe etter 01.15 natt til torsdag, da den forrige sikre observasjonen av Hedda ble gjort. På dette tidspunktet hentet hun kåpen sin i garderoben på utestedet.

Politiet er fortsatt interessert i tips fra folk som kan ha sett noe interessant på strekningen mellom utestedet Meieret og skolen.

Tipsene fortsetter å strømme inn. Flere som var i Sogndal sentrum den aktuelle natten har meldt seg i dag. Politiet har så langt gjort rundt 90 avhør og fått inn omlag 100 tips.

- Hva skjer videre i etterforskningen nå?

- Vi jobber med å få oversikt over hennes bevegelser og andre som var ute i Sogndal sentrum denne natten, sier Broberg til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen følger utviklingen i Sogndal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere