RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser mann med spesiell tatovering etter Majorstuen-drapet

Sist oppdatert:
Politiet går ut med bilde av en mann som er etterlyst i forbindelse med drapet på Majorstuen i Oslo mandag.

De tror dette er gjerningsmannen og at han stakk av via gangveien langs Frognerelva, der politiet har funnet gjenstander han kvittet seg med.

Les også: Heikki Bjørklund Paltto (24) ble drept på Majorstuen

Siden mandag har det foregått en klappjakt på hvem som sto bak drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen i Østfold som ble funnet knivdrept i en leilighet i bydelen i Oslo. Samtidig har politiet etterforsket et knivran i et garasjeanlegg i Essendrops gate like ved åstedet.

– Vi hadde ikke gått ut med bilde hvis vi var usikre på å knytte dette sammen. Nå er vi kommet betydelig lenger. Da må vi ta høyde for at avdøde kan ha vært et tilfeldig offer. Det er noe mer sannsynlig nå fordi ranet og drapet knyttes sammen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun sier at politiet av taktiske hensyn ikke kan gå noe inn på hva det er som gjør at de knytter ran og drap sammen.Les også: Mann etterlyst etter drapet på Majorstuen

ETTERLYST: Mannen som nå er etterlyst av politiet etter knivranet og drapet på Majorstuen, har et spesielt kjennetegn: En tatovering på venstre hånd. Politiet tror denne mannen er gjerningsmannen og at han stakk av langs gangveien ved Frognerelven, der politiet har funnet gjenstander mannen kvittet seg med.

Identifisering

Bildene av mannen ble tatt på Skøyen stasjon mandag klokka 13.16. Politiet tror han har gått gjennom Frognerparken til Skøyen via gangveien.

– Det er veldig viktig for politiet å identifisere denne mannen. Alle som kan vite noe om ham, må kontakte politiet, understreker Metlid, som ber mannen på bildet om å melde seg.

Politiet er også opptatt av observasjoner gjort langs Frognerelva der det er funnet flere gjenstander som knyttes til mannen.

– Noen kan jo ha sett ham bærende på noe eller sett noen andre personer. Vi konsentrerer oss om ham, men vi kan ikke utelukke at det er flere involvert, sier Metlid.

Vet ikke hvor mannen er

Politiet vet ikke om mannen er i Norge eller ei.

– Vi må ta høyde for begge deler. Vi har heller ikke knyttet mannen på bildet til offeret på noen måte. Vi vet ikke hvem han er. Vi har gjort tiltak for å finne ut hvor han befinner seg og har brukt politiapparatet for å identifisere ham. Vi er offensive, sier politiinspektøren.

Hun vil ikke kalle fredagens fremlegg av kart, funnet av gjenstandene eller bildene av det de har grunn til å tro er gjerningsmannen for et gjennombrudd.

– Det er en betydelig utvikling i saken. Likevel gjenstår det en god del arbeid i denne saken, men det er sentralt at vi har dette bildet. Vi har også andre bilder og annen informasjon. Det er gode begrunnelser for at vi går ut med dette fotografiet, men vi ønsker ikke å gå ut med grunnlaget for det.

Politiet gikk fredag ut med bilde av en mann som er etterlyst i forbindelse med drapet på Majorstuen mandag. Bildene av mannen ble tatt på Skøyen stasjon mandag klokken 13.16.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere