RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser mulige sextrakasserte

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Advokat Stian Bråstein mener flere enn hans klient kan ha opplevd å bli seksuelt trakassert ved Aetat i Kristiansand og ber dem melde seg.

Fire anonyme brev er sendt til Aetat i Kristiansand med påstander om seksuell trakassering. Etaten har etter egne undersøkelser ikke klart å avdekke om det er hold i påstandene og nå har de politianmeldt saken.

- Dersom det har foregått et misbruk ved vårt kontor, må vi få det avdekket. Hvis ikke vi klarer å få bekreftet det som blir påstått i brevene, vil jeg be politiet undersøke avsenderne for å finne ut hva motivasjonen bak brevene er, sier fylkesarbeidssjef Hilde Høines ved arbeidsformidlingen i Kristiansand til TV 2 Nettavisen.

- Voldtatt av kollega
Lørdag meldte P4 om en kvinnelig ansatt ved kontoret som i november anmeldte en kollega på Aetat for voldtekt. Voldtekten skal etter det TV 2 Nettavisen kjenner til ha skjedd hjemme hos den kvinnelige ansatte. Kollegaen kom på besøk under påskudd for at ærende gjaldt jobb.

Advokat Bråstein ved advokatkontoret Sylta, som er oppnevnt som kvinnens bistandsadvokat ønsker nå å avdekke det han mener er en systematisk ukultur på kontoret.

- Jeg vil karakterisere miljøet som uheldig med et seksualisert arbeidsmiljø. Dersom andre ansatte eller brukere har ubehagelige opplevelser i sitt møte med kontoret, oppfordrer jeg dem til å ta kontakt med meg eller fylkesarbeidssjef Hilde Høines, sier Bråstein til TV 2 Nettavisen.

Nye opplysninger
Voldtekten ble anmeldt i november og den mannlige kollegaen ble umiddelbart suspendert fra sin stilling. Forrige fredag henla politiet i Agder saken og kvinnen vurderer nå å påklage avgjørelsen.

Mandag gikk fylkesarbeidssjefen ut i Fædrelandsvennen og sa at det ikke foreligger noe belegg for påstandene om ukultur. Dette reagerer advokat Bråstein kraftig på og er overrasket over utspillet som kommer tre dager etter at han var i møte med Høiby.

- Jeg har nettopp hatt et møte med en person som har opplysninger som kan kaste nytt lys over saken rundt arbeidsmiljøet i etaten. Jeg ønsker ikke å gå inn på hva som er kommet frem, men har oppfordret fylkesarbeidssjefen om å kontakte vedkommende. Det er ikke gjort, etter det jeg kjenner til, sier advokat Bråstein til TV 2 Nettavisen.

Høiby svarer med å understreke at etaten har jobbet systematisk og grundig med denne saken fra dag en, som var for halvannen måned siden.

- Det er derfor vi nå anmelder brevene og håper at et profesjonelt etterforskningsapparat kan gå grundig gjennom det, sier Høiby til TV 2 Nettavisen.

- Kun ett fåtall involvert
Advokat Bråstein presiserer at hans klient har understreket at av de 150 ansatte ved etaten, skal kun et fåtall personer ha vært involvert i den påståtte ukulturen.

- Min klient er opptatt av at ikke hele etaten skal henges ut, sier advokat Bråstein.

Fylkesarbeidssjefen sier til TV 2 Nettavisen at ingen så langt er suspendert som følge av anmeldelsen av brevene.

- Men er det hold i påstandene, handler vi umiddelbart. Dersom det ikke kan bekreftes er jeg svært opptatt av etatens omdømme og vet at medarbeiderne i Aetat oppfatter dette som svært belastende. De er nedbrutt som følge av påstandene som er rettet mot dem i det offentlige rom, sier Høiby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere