RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser taxisjåfører etter skudd-drama

Sist oppdatert:
Politiet etterlyser taxisjåfører etter at to personer ble skutt på Furuset fredag kveld.

- Vi er ute etter informasjon fra publikum, og særlig informasjon fra taxisjåfører som har oppholdt seg i området på Furuset fra 18-tiden og utover. Erfaring viser at drosjer er involvert i slike skyteepisoder, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til pressen lørdag.

Klokken 18.40 fredag kveld fikk politiet melding om skyting ved Granstangen på Furuset. Seks skudd ble hørt utenfor boligblokken på Furuset like før klokka 19 fredag kveld.

En 26 år gammel mann og en mann (30) ble skutt på en gangsti i området. Begge ble sendt til Ullevål universitetssykehus. Skadene skal være alvorlige, men ikke livstruende.

- De var en forbipasserende som avfyrte flere skudd. Ifølge vitner skal det ha vært minst tre personer som stakk av fra stedet etter skytingen, sier Abrahamsen.

Har du tips eller opplysninger i saken? Kontakt politiet på telefon 22 66 90 50

- Mulig hevnoppgjør
En person er pågrepet, siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. Politiet vi foreløpig ikke gå ut med verken alder eller en beskrivelse av den pågrepne. Mannen blir avhørt i løpet av ettermiddagen.

Den 30 år gamle mannen, som er av pakistansk opprinnelse, har tilknytning til B-gjengen i Oslo. 30-åringen har brødre som var involvert i skyteepisoden på Aker Brygge i fjor sommer. Abrahamsen kan ikke utelukke at det kan dreie seg om et hevnoppgjør.

- I og med at han har en tilknytning til gjengmiljøet ser vi ikke bort fra at denne skytingen kan ha en sammenheng med hendelsen på Aker Brygge, sier Abrahamsen. .

Det ene offeret skal ha oppsøkt en annen adresse i nærheten etter skytingen, mens den andre mannen satte seg i en taxi og dro til en Esso-stasjon på Alnabru.

Naboer varslet
Politiet fikk flere meldinger fra naboer i området om skyting klokken 18.43 fredag kveld. En nabo sier til Nettavisen at tre menn løp vekk fra åsstedet etter skytingen.

- Vi hørte skudd, og så tre menn løpe vekk. Vi ble redde, sier en nabo i bygningen til Nettavisen.

Naboen var hjemme sammen med familien sin. Han så også taxien utenfor vinduet etter at det smalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere