Etterlyser to etter Meta-drapet

Foto: POLITIET

Politiet etterlyser to menn, 25 og 35 år gamle, i forbindelse med drapet på Meta Øverli på Furuset i Oslo.

28.04.06 14:33

Fredag rykket Oslo-politiet ut med beskrivelse av to menn de ønsker kontakt med i forbindelse med drapssaken. Den ene, en mann på cirka 35 år, ble observert i Høybråtenveien 1H for cirka tre uker siden og dagen før Meta Øverli ble funnet død.

Øst-europeer, cirka 35 år
Ifølge politiet har han mørkt brunt, stritt hår, er glattbartbert, har markerte øyenbryn og er cirka 175-180 cm høy med normal kroppsbygning. Mannen var iført slitt olabokse, jakke med noe rødt og blått. Politiet tror det dreier seg om en øst-europeer.

Han hadde en noe lutet holdning og holdt en lapp i hånden med skrift som fortalte at han var stum og hadde noe å selge.

Myntmannen, cirka 25 år
Den andre mannen politiet ønsker kontakt med er «myntmannen» som forsøkte å veksle 20-kroners mynt med bussjåføren på Timeekspressen fra Oslo til Hønefoss. Mannen var pågående og ga seg ikke da sjåføren ikke ville veksle.

Mannen er ifølge politiet cirka 25 år, har mørkt hår, er cirka 170 cm høy. Han hadde på seg blå jakke, muligens en pilotjakke og var etnisk nord-europeisk med lys hud.

Han bar på en plastpose med gjenstander, deriblant 20-kronersmynt.

Håper på flere observasjoner
Politiet ønsker også tips fra personer som kan ha sett Meta Meta Øverli 6. april 2006. Det er også interessant med opplysninger om observasjoner rundt Slåttevangen borettslag og strekningen Høybråtenveien 1 til Furuset senter.

- Ellers er alt som har med Meta Øverli å gjøre av interesse for politiet, heter det i pressemeldingen fra Oslo politidistrikt.

To andre vitner er nå sjekket ut av saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.