Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser to ransmenn

Politiet etterlyser to menn etter to ran som skjedde med bare femten minutters mellomrom i Bergen onsdag kveld.

Det førset ranet skjedde klokken 18.48 da en mann stormet inn i 7-eleven-kiosken i Christiesgate i Bergen sentrum, og ropte «Dette er et ran».

Løp uten penger
Han rettet et våpen mot den ansatte, men ble så stresset da han ikke fikk penger at han løp ut av kiosken med uforettet sak.

To kunder i kiosken så gjerningsmannen løpe mot Nygårdsgaten. Raneren ble også sett løpende opp på Nygårdshøyden der han skal ha satt seg inn i en blå «rånebil». Politiet er interessert i å komme i kontakt med vitnene fra 7-eleven, og evntuelle andre vitner som kan ha observert raneren.

Gjerningsmannen beskrives på følgende måte:
22 – 25 år , 175 – 180 cm, tynn legemsbygning. Halvlangt mørkt brunt hår. Snakket vestlandsdialekt. Hadde en hvit bandasje rundt høyre hånd. Mørk blå finlandshette som var trukket over øynene og nesen. Iført svart, tynn, kort jakke med hette.

Tok dagsomsetning
Klokken 19 gikk ransalarmen på Danmarksplass. Eieren av Kronstad Tobakk & Tipperi ble da angrepet bakfra i St. Halvardsvei på vei hjem med kioskens dagsomsetning i en koffert.

Han ble slått og dyttet slik at han mistet vesken. Siste observasjon av gjerningsmannen var at han løp sørover langs jernbanelinjen. Fornærmede tok kontakt med en kvinne som gikk sammen med noen barn på jernbanestasjonen, og spurte henne om å få låne en mobiltelefon. Politiet vil gjerne komme i kontakt med denne kvinnen.

Fornærmede gir følgende beskrivelse av raneren:
Mannen har norsk utseende, er cirka 180 cm høy, har lys blondt, halvlagt hår, og er kraftig bygget. Han var iført en lys brun/beige skinnjakke eller imitert saueskinn. Jakken var halvlang og rakk midt på låret. Kofferten er av typen attachekoffert i lys brunt skinn og har to håndtak.

Vitner til hendelsene bes ta kontakt med Hordaland politidistrikt, Bergen Sentrum politistasjon tlf. 55 55 63 00.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!