RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arnstein Karlsen

Etterlyser vitner til dødsulykke

Sist oppdatert:
Politiet på Voss mangler fortsatt full oversikt over hva som skjedde da en 86 år gammel kvinne tirsdag ble påkjørt og drept.

(iBergen.no) : Det var klokken 13.21 i går at politiet fikk melding om den tragiske ulykken i krysset Uttrågata/Strandavegen midt i Voss sentrum. Lensmann Kåre Rykkje bekrefter nå overfor iBergen.no at den 86 år gamle kvinnen ble påkjørt og overkjørt av en tankbil i en lysregulert fotgjengerovergang.

– Kvinnen var ute i gangfeltet da hun ble påkjørt av en tankbil som hadde ventet på grønt lys. Bilen stod rolig og ventet, og var akkurat begynt å rulle da ulykken skjedde, sier Rykkje.

Sjanseløs
Sammenstøtet skjedde dermed i lav fart, men kvinnen var likevel sjanseløs ettersom hun ble dradd under bilen og overkjørt.

Føreren av tankbilen er fortsatt ikke avhørt, men politiet håper han vil være i stand til å forklare seg om hendelsen i løpet av inneværende uke.

Til tross for at ulykken skjedde tidlig på ettermiddagen, har det meldt seg svært få vitner til ulykken, noe som gjør at politiet ennå ikke kan gjøre rede for hele hendelsesforløpet forut for sammenstøtet.

– Jeg vil tro at det er langt flere som har sett dette enn de få som har meldt seg til oss. Så hvis det fins andre som har sett hendelsen, vil jeg på det sterkeste oppfordre dem til å ta kontakt med politiet, sier lensmann Rykkje.

Den 86 år gamle kvinnen var hjemmehørende på Voss. Hun døde trolig momentant da hun ble overkjørt.

- Vil gi ham tid å puste ut
Om lag tre timer tidligere tirsdag, smalt det i en tilsvarende situasjon på Landåstorget i Bergen. En kvinne på rundt 80 år ble påkjørt og drept av en buss, da hun skulle krysse gaten i et fotgjengerfelt. Føreren av bussen er ennå ikke avhørt.

– Vi har valgt å gi ham litt tid til å puste ut før vi avhører ham. Så langt har vi fått forklaring fra to vitner, men de er ikke så sentrale at vi i detalj kan si hva som har skjedd, sier politiførstebetjent Jan Gunnar Bøe ved trafikkseksjonen på Bergen Sentrum politistasjon.

Likevel jobber politiet ut fra teorien om at kvinnen stod på fortauet på bussens side og gikk ut i veien like før påkjørselen skjedde.

– Alle funn så langt tyder på det, men vi kan ikke slå det endelig fast ennå, sier Bøe.

Pusteprøve negativ
Det ble rutinemessig tatt både pusteprøve og utvidet blodprøve av bussjåføren. Ifølge Bøe var pusteprøven negativ, og det er så langt ikke noe som tyder på at mannen var påvirket på noen måte.

Den omkomne kvinnen er ennå ikke endelig identifisert, men politiet opplyser at det dreier seg om en kvinne på om lag 80 år.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere