*Nettavisen* Nyheter.

«Etterlyses» av Vigrid

Først truet Vigrid-medlemmet justiministeren på livet. Nå ber han folk spre flyere hvor Bjarne Håkon Hanssen etterlyses for drap, voldtekter og annen grov kriminalitet.

28.06.07 10:11

(iOslo.no) Flere politikere er de siste dagene avbildet i høyreekstreme blogger under tittelen «Etterlyst» - hvor de anklages for lovbrudd begått av innvandrere i Norge. Et av bildene er lagt ut på nettstedene til Norgespatriotene, og oppfordringen er at folk skal skrive ut en flyer og spre dem i folks postkasser.

Klikk på bildet for å forstørre.

I flyeren som omtaler Bjarne Håkon Hanssen kobles han opp mot Overhalla-drapene, med ordene «noen må stoppe denne medskyldige drapsmannen før han dreper igjen».

Truet Knut Storberget
Mannen som står bak er Vigrid-medlemmet Øyvind Heian. Heian ble for bare 14 dager siden dømt for drapstrusler mot justisminister Knut Storberget. Han truet med å kjøpe våpen for å drepe noen - aller helst justisminister Storberget.

- Han driver konsekvent hets av enkeltpersoner og folkegrupper. Han hetser politikere, samtidig som han sprer veldig grov rasistpropaganda, sier nestleder Ola Melbye Pettersen i SOS Rasisme til iOslo.no.

- Vi har anmeldt Heian flere ganger. Problemet er at han oppfordrer til at folk sprer dette her videre, og i tillegg er det jo ærekrenkelser. Nettstedet ble stengt en stund etter en anmeldelse fra oss, men nå er de flyttet over til en utenlandsk server, og politiet har ikke prioritert å gjøre noe, sier Pettersen.

- Må straffeforfølges
Pettersen mener det helt klart er rom for å straffeforfølge Heian, også denne gangen.

- Man vet jo også at han er aktiv i Vigrid, og at han har en nazistisk agenda og vil rekruttere personer til dette her. Han er ikke bare en enkeltperson som sitter og skriver oppgulp.

Øyvind Heian er overrasket over at SOS Rasisme reagerer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Da jeg opprettet nettstedet Norgespatriotene anmeldte de meg tre ganger i løpet av en uke. Jeg kaller det trakassering, sier Heian til iOslo.no

- Er det ikke litt drøyt å be folk om å legge denne flyeren i andres postkasser?

- Jeg synes vi har gått relativt mildt ut, sier Heian.

Også Inga Marte Thorkildsen og Siv Jensen har fått samme behandling i en liknende blogg.

- Det er ytringsfrihet i Norge, så man får ha de meningene man vil ha. Utover det skal jeg ikke kommentere dette ytterligere, sier Siv Jensen.

Overhalla-drapene
Etter at asylsøkeren Bahadir Mirzaolimov (26) drepte syv år gamle Cicilie Watnan Lian og hennes tante, Anne Grete Volum, gikk Bjarne Håkon Hanssen ut med et leserinnlegg i lokalavisa der han anmodet lokalbefolkningen om ikke å skjære alle asylsøkere over én kam.

Den syv år gamle jentas bestefar, Jan Lian, gikk kraftig ut mot Hanssen i etterkant av leserinnlegget, og beskyldte inkluderingsministeren for å være delaktig i at hans barnebarn ble drept.

Det er dette det fokuseres på i den grove flyeren som omhandler Hanssen:

«Ettersøkt for medvirkning til drap, vold, voldtekter, trygdesvindel, ran, hvitvasking av penger, terrorisme, tvangsekteskap, konemishandling, kjønnslemlestelse, folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.»

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag