Etterlyses for drap på kona (19)

Politiet går nå ut med navn og bilde på ektemannen som er etterlyst for drap i Oslo.

23.06.08 18:38

- I forbindelse med drapet på en 19 år gammel kvinne natt til mandag 23. juni 2008 har politiet siktet avdødes ektemann. Oslo politidistrikt etterlyser Kassa Yafet Gerbrevold, født 1980. Mannen er av etiopisk opprinnelse, skriver politiet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Like etter klokken 01 natt til mandag fikk politiet meldingen om at en 19 år gammel jente av afrikansk opprinnelse var funnet død på Anker Studentbolig i Oslo sentrum.

På en pressekonferanse på Politihuset i Oslo mandag klokken 13, opplyste politiet at ektemannen (27) er siktet for forsettlig drap på 19-åringen. Han er ikke pågrepet, og er nå etterlyst nasjonalt og internasjonalt.

- Hvorfor har dere valgt å gå ut med navn og bilde på mannen?

- Det er ønsker om at man får inn tips fra publikum, så vi får rede på hvor han befinner seg. Vi håper på å få inn tips, sier informasjonssjef Unni T. Grøndal ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DREPT: Her bæres den 19 år gamle kvinnen ut av Anker Studentbolig hvor hun ble funnet drept. Foto: Scanpix

Bodde sammen
Både den døde kvinnen og ektemannen er opprinnelig fra Etiopia.

Paret bodde sammen i hybelen på Anker Studentbolig. Kvinnen har bodd i Norge siden 2000, og er norsk statsborger. Hun er elev ved en videregående skole i Oslo.

Ektemannen har bodd i Norge siden 2004, og er ikke norsk statsborger. Da iOslo.no var på stedet mandag morgen, var det blodspor utenfor og på døren inn til den aktuelle leiligheten. Det så også ut til å være et fotavtrykk avsatt i blod utenfor døren.

- Vi oppfordrer mannen til å melde seg for politiet, sa politiinspektør Hanne Kristine Rohde på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo tidligere i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Akitve i menighet
Paret skal ha vært aktive i en menighet i Oslo, ifølge VG Nett. Der har de mottatt dødsbudskapet med sjokk.

- Han er en rolig og avbalansert person, og hun er en jente som har levd hele livet sitt i kirken. Det er helt uforståelig, sier pastoren i menigheten til avisen.

- Helt forferdelig
Anker Studenbolig har vært gjennom en stor oppussing og renovering de siste årene. Det er 1000 leiligheter i komplekset, som er bebodd av rundt 1500 personer.

- Dette er helt forferdelig. Vi må anta at det dreier seg om den 19 år gamle jenta som er registrert som beboer i leiligheten. Hun er av afrikansk opprinnelse, og har norsk identitet. Hun er elev ved en videregående skole i Oslo, og flyttet inn hos oss i februar, sier boligdirektør Anders Moe i Anker Studentboliger til iOslo.no.

Politiet ber om at tips eller informasjon om siktede gis til Oslo politidistrikt ved Sentralvakten, tlf 22 66 99 66.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag