*Nettavisen* Nyheter.

Etterlyst etter drap

Politiet i Oslo etterlyser én eller to menn etter drapet på Meta Øverli (78) i Oslo. Nå går de ut med fantomtegninger av mennene.

18.05.06 16:33

Meta Øverli ble funnet drept i sin egen leilighet på Høybråten i Oslo 7. april i år.

Etterforskningen så langt har ikke gitt noe godt svar på hvem som har tatt livet av kvinnen. Politiet har nå fått laget to fantomtegninger av personer som ble observert i oppgang 1H ved Høybråtenveien torsdag 6. april, samme dag som de siste observasjonene er gjort av Øverli (75) i live.

- Vi fikk i forrige uke laget fantomtegninger på bakgrunn av vitneinformasjon om de hadde sett sett to fremmede i oppgangen til Øverli denne dagen. Vi valgte så å ta en runde med de som bor der i tilfelle at det var et ordinært besøk. Men de vi har snakket med over flere dager nå, tyder ikke på det, sier politinspektlør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen

Politiet går derfor ut med tegninger av de to som er observert. Tegningene kan være av en og samme person.

- Kan være viktige
-Mennene er observert av vitner i oppgangen hvor leiligheten til Øverli ligger. Vi anser disse som viktige. Det er personer som er sett sist hun var i live. Sånn sett er det viktig å få avklart for oss hvorfor de var der, sier han.

Ifølge Kristiansen har det ene vitnet har sett den ene mannen såpass godt at det har gitt grunnlag for den ene fantomtegningen. Opplysninger fra flere vitner førte til at en polititegner kunne utforme enda en fantomtegning.

- Muligheten for at det er den samme mannen observert på to ulike stedre kan være til stede. Men i utgangspunktet etterlyser vi to menn, sier Kristiansen.

Mørkt ansikt
Tegningene er utformet på bakgrunn av denn beskrivelsen:

Mannen er 30-35 år, mørkt svart, tett og stritt hår, 175-178 cm høy, normal slank kroppsbygning, markerte øyenbryn og et ”mørkt drag” i ansiktet.

Klesdrakt: Mørk blå, hoftelang jakke med glidelås eller knapper. Buksen var litt lysere blå enn jakka. Han bar på en hvit plastpose. Ifølge politiet er det mulig at vedkommende er av østeuropeisk etnisk opprinnelse.

Politiinspektør Kristiansen ber personer som har opplysninger om å kontakte Oslo politidistrikt.

Drapsgåte
Politiet vet i dag ikke hvem som kan ha hatt noe med drapet på den eldre kvinnen å gjøre.

- Vi har gjenomført en rekke vitneavhør. og fått kartlagt Øverlis bevegelser, bekjentskapskrets og liv. Men så langt har vi ingen mistenkte i saken, sier Kristiansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.