RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyst etter Fokus-ranet

Sist oppdatert:
Politiet etterlyser disse to mennene etter ranet av Fokus bank på Karl Johan sist fredag.

Estlenderne Romek Tohver (28) og Christian Uutsalu (23) blir nå etterlyst etter ranet 22. juli.

Allerede lørdag 23. juli gikk politiet til aksjon i Anker sommerhotell i Oslo. Der ble to personer pågrepet for ranet. Politiet overvåket en periode mennenes hotellrom i håp om å pågripe flere, men de ranssiktede kom seg unna. Politiet har likevel sikret seg klær og annet som har gitt dem gode ledetråder i jakten på de to siste ranerne.

- Disse to knyttes direkte til selve ranet og de knyttes også til å ha bodd på hotellet. Gjennom etterforskningen har vi forstått at vi manglet to ranere, og det er disse to. Vi er ganske sikre på det, sier fungerende leder ved Organisert Kriminalitetsseksjon ved Oslo politidistrikt, Øyvind Nordgaren, til TV 2 Nettavisen.

To er fengslet
Tohver og Uutsalu er begge kjent av estlandsk politi. Nordgaren ber folk som har sett dem om å ta kontakt med nærmeste politikammer. 23 år gamle Tohver skal heller ikke være vanskelig å få øye på. Den siktede mannen ruver mer enn 200 centimeter over bakken.

De to som ble pågrepet lørdag, er begge varetektsfengslet for fire uker. Den ene har erkjent at han var med på selve ranet, men han skal ikke ha fortalt mye annet om ranet. Heller ikke hvem hans kompanjonger var. Den andre personen er siktet for å medvirkning til ranet. Denne mannen nekter derimot enhver kjennskap til ranet. Tohver og Uutsalu, som nå er etterlyst, er begge siktet for grovt ran.

Mange spor
Ranet av Fokus bank skjedde midt på dagen. Ranerne skal ha brukt leketøyspistoler og fått med seg så mye som 200.000 kroner. Ranet er beskrevet som svært grovt, men ikke veldig godt planlagt. Mennene rettet pistoler mot hodene til de bankansatte, men under flukten mistet de mye som politiet senere brukte i jakten på dem.

- For de som satt i banken fremsto dette som ekte våpen, og situasjonen var truende nok. Vi har senere funnet våpenet og konstatert at det var replikaer, sier Nordgaren.

Bilder fra overvåkingskameraer rundt Karl Johan viser at det var tre personer som utførte ranet av Fokus bank. Politiet mener nå å vite hvem alle disse tre personene er. I tillegg har de pågrepet en for medvirkning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere