RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tegning av mistenkte er laget i samarbeid med fornærmede. Luen til mistenkte er noe lysere enn på tegningen og skoene på tegningen er mye grovere type enn slik fornærmede har beskrevet dem.
Tegning av mistenkte er laget i samarbeid med fornærmede. Luen til mistenkte er noe lysere enn på tegningen og skoene på tegningen er mye grovere type enn slik fornærmede har beskrevet dem. Foto: Politiet

Etterlyst for Bergens-voldtekt

Sist oppdatert:
Politiet i Bergen offentliggjør en fantomtegning av en mistenkt voldtektsmann i Bergen.

Politiet har satt inn ekstra ressurser i etterforskingen av en stygg overgrepssak mot en 13 år gammel jente. Det angivelige overgrepet skal ha funnet sted midt på gaten natt til torsdag forrige uke. Nå frigjør de en fantomtegning basert på jentas beskrivelser, i håp om å finne den mistenkte gjerningsmannen.

- Lokket henne med
Gjerningsmannen skal ha tatt kontakt med jenta ved krysset Fosswinckels gate/Jonas Reins gate. Han skal deretter ha overtalt henne til å følge ham opp Jonas Reinsgate og inn i sørenden av Frederik Meltzersgate der overfallet angivelig fant sted utenfor nr 34. Denne delen av Frederik Meltzers gate er en blindgate, skriver informasjonssjef i Hordaland politidistrikt, Terje Hillestad i en pressemelding.

Etter en tid klarte jenta å komme seg fri og løp deretter ned til Fosswinckels gate der hun traff på en mann hun ba om hjelp. Mannen ba henne vente mens han løp opp i Frederik Meltzers gate.

Siden denne mannen ikke kom tilbake til jenten, løp jenta fra stedet og traff snart to menn som hun fortalte hva som hadde skjedd. En av mennene ringte til politiet.

Lue med øreklaffer
13-åringen har gitt følgende beskrivelse av den påståtte gjerningsmannen:

20-30 år, ca.170-180 cm høy, kraftig kroppsbygning med litt mage og ubarbert mørk skjeggvekst. Mannen var iført lilla fleecelue med små øreklaffer og liten brem, en rød, falmet litt tykk kort jakke med pelskrave, mørk, arbeidsbukse (mulig blå) og svarte, litt firkantede blanke «finsko». Gjerningsmannen snakket bergensdialekt.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med den første mannen jenta kontaktet, samt tre unge kvinner i 20-årene. Disse ble sett mens de snakket med en mann i 30-årene i Byparken forrige uke. Et vitne beskriver mannen som veldig oppsøkende overfor de tre unge damene.

Vitnet fikk inntrykk av at damene var avvisende overfor mannen, som beskrives av vitnet svært likt fornærmedes beskrivelse av voldtektsmannen.

Etterlyser gruppe
Politiet har tidligere gått ut og etterlyst en gruppe på fire personer som gikk mot sentrum i Fosswinckels gate og passerte i samme øyeblikk som gjerningsmannen snakket til fornærmede. Det var en eller to kvinner i denne gruppen.

Opplysninger gis til Bergen Sentrum politistasjon, telefon 02800.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere