RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Politiet)

Etterlyst for Cathrine-drapet

Sist oppdatert:
Her er mannen som er etterlyst for å ha drept Cathrine Halvorsen. Politiet gikk i dag ut med både navn og bilde av den siktede asylsøkeren Azad Ghaleb Ali (32).

På bakgrunn på analyser av tekniske funn i leiligheten der Halvorsen ble funnet drept, offentliggjorde politiet personalia til den siktede søndag kveld. Samtidig innrømmer de at det kan ta tid før 32-åringen blir pågrepet.

- På bakgrunn på analyser av tekniske funn på åstedet mener politiet at mistanken mot siktede er styrket, sier politiadvokat Iren Johnsen i Hedmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Vi har også, som vi varslet, gjennomført fotokonfrontasjon med aktuelle vitner, og ber nå pressen om å offentliggjøre navn og bilde av den siktede, sier Johnsen.

Håpet er at dette skal gi politiet nye ledetråder som kan føre til en pågripelse.

DNA?
Av hensyn til oppklaring av saken, vil ikke Johnsen kommentere spørsmål vedrørende typen av tekniske funn, drapsåstedet eller selve drapshandlingen.

- Jeg vil ikke bekrefte hva slags type tekniske funn vi har, sier hun. Sannsynligheten er imidlertid stor for at politiet sitter på DNA-bevis som nagler den siktede til drapshandlingen.

- Kan ta tid
Det har nå gått 12 dager siden Cathrine Halvorsen ble drept, og politiet tror gjerningsmannen forlot Kongsvinger samme dag eller dagen etter.

- Hvordan ser dere på muligheten for en pågripelse?

- Det er vanskelig å si. Vi håper fortsatt at vi skal klare å få tak i ham, men det er klart at det kan ta tid, sier Johnsen.

Den siktede skal også disponere tyske reisedokumenter med andre personalia, og kan operere under et annet navn i utlandet. Den siktede skal ha både familie og bekjente i flere europeiske land, og oppholdt seg en periode i Tyskland før han søkte asyl i Norge.

- Vi tar høyde for at han kan operere med en annen identitet i utlandet, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Sjekker søknad
UDI undersøker nå hvorfor mannen fikk bli i Norge selv om han ifølge VG tidligere hadde søkt opphold i Tyskland. Reglene sier at han skulle ha vært sendt tilbake til Tyskland da han ankom Norge, men det unnlot mannen å opplyse om i sin asylsøknad.

Cathrine Halvorsen ble funnet drept fredag 12. desember, men trolig ble hun drept så tidlig som tirsdag 9. desember. Torsdag 18. desember ble en 32 år gammel kurdisk asylsøker siktet i saken, men vedkommende er altså fortsatt på rømmen.

Har du tips i saken? Ring Hedmark politidistrikt på telefonnummer: 62 53 90 00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere